9. ledna 2016 • 14:20

Jágr a spol. se mu vyhýbají. Kdo jim opravuje rozbité obličeje?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gregory Albert je mužem, jehož určitá generace lidí na Floridě zbožňuje, ale hokejisté se mu snaží vyhnout. Je totiž plastickým chirurgem. To znamená, že přes den zkrášluje na přání své pacienty a večer patří k lékařské partě, jenž se v případě potřeby věnuje hokejistům Florida Panthers.



Minimálně jedenačtyřicet bitev Albert pravidelně každý rok navštěvuje, tolik zápasů totiž hrají týmy NHL v základní části. Sedí vedle střídačky Panthers a bedlivě sleduje každý nečekaně odražený puk nebo zdviženou hůl. Moc dobře ví, že v tu chvíli by otevřel svou kabelu s lékařským náčinním a šel do akce.

"Někdy je to hodně nepříjemné, když za mnou hráč přijde s nějakým krvavým zraněním v obličeji. Ale je fakt, že po nějaké chvíli si na to člověk zvykne," řekl Albert. Času na to měl dost, u týmu působí už jedenáct let, ale přiznal, že o hokeji toho pří nástupu do svého angažmá mnoho nevěděl. U pohovoru tehdy sdělil, že hru moc nezná, ale že umí opravit rozbitý obličej. K získání této práce ideální.

"Rychle se ze mě stal fanoušek ledního hokeje. Navíc je skvělé, jak se postupně učíte všechny maličkosti, když vidíte 40 utkání v sezoně," popisoval pro Sun-Sentinel.

Albert je prý dost sympatický chlapík a pohodový konverzační společník. Přesto jsou všichni hokejisté rádi, když se mu mohou vyhnout. "Je fajn se s ním pozdravit, ale není příjemné být jeho pacientem," culil se zkušený obránce Brian Campbell, který mu už několikrát zkřížil cestu.

Jaromír Jágr přišel o čtyři zuby, do zápasu se ale vrátil
Jaromír Jágr přišel o čtyři zuby, do zápasu se ale vrátil

Injekci ne!

Častěji se s jedním z klubových lékařů setkává Shawn Thornton, bijec týmu Panthers. Ten jeho práci chválí a popisuje, jakou psychickou úlevou je to, že hráč ví, že v případě potřeby je o něj dobře postaráno. "I když každý v první řadě doufá, že to nebude potřeba," řekl dvojánásobný vítěz Stanley Cupu a také účastník více než sta bitek v NHL.

A jak to vypadá, když si některý z hráčů nuceně vyžádá Albertovu péči? Malá lékařská místnost je hned vedle šatny Panthers, v ní je vyšetřovací lůžko, zubařské křeslo, lékařské pomůcky a taky je tam vidět aktuální čas hry. "Ale hokejistům běží čas jinak, jedna minuta jim připadá jako deset," popisuje lékař, podle nějž se každý hráč hlavně rychle chce vrátit na led.

Plastická chirurgie je i v hokeji k vidění stále častěji. Málokterý hráč si nechává viditelné jizvy nebo mezery po vyražených zubech. I hokejisté chtějí vypadat dobře. Albert se pak v případě potřeby samozřejmě stará při hře o všechna zranění, tedy nejen o hráče Panthers. A připojil jeden zajímavý příběh.

"Na ošetřovnu za mnou kdysi poslali jednoho z hráčů soupeře, potřeboval jsem mu píchnout injekci na umrtvení, ale ukázalo se, že se injekcí bojí. Nakonec se mi to podařilo, ale jeho kouč ho musel během injekce držet za ruku," usmíval se Albert, jméno hráče ale nesdělil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud