Martin Tomaides
1. února 2016 • 03:17

Jágr se sklonil před obrem. Dal gól, pohádkovou show ale ukradl Scott

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po zábavné sobotě a vydařeném večeru plném hokejové fantazie předvedené při dovednostních soutěžích, přišly o den později v Nashvillu na řadu samotné zápasy pod záštitou Utkání hvězd. Letošní formát byl netradiční, nejdříve se utkaly proti sobě obě divize z Východní konference a poté to samé proběhlo mezi týmy z té Západní. Vítězové si pak zahráli finále, to vše ve stylu 3 na 3. A nuda nehrozila, mnozí nazvali toto Utkání hvězd tím nejzábavnějším za poslední roky, i když finálovou bitvu mezi Atlantickou a Pacifickou divizí rozhodl jediný gól.



Atlantická divize - Metropolitní divize 4:3

Jako první proti sobě nastoupily mužstva Atlantické a Metropolitní divize, tedy tým Jaromíra Jágra proti partě kanadského technika Johna Tavarese. Hrálo se dvacet minut s pauzou v polovině, kterou následovala změna stran. Otevřený hokej přinesl branku hned z první střely v čase 1:01, skóre za Metropolitní divizi otevřel obránce Kris Letang.

Nejzajímavější moment z českého pohledu přišel v 10. minutě. Nejmladší hráč utkání (19 let) Dylan Larkin poslal do brejku toho nejstaršího a Jágr ošálil kličkou Bradena Holtbyho v bráně a srovnal na 2:2. Třetí nejstarší účastník Utkání hvězd v historii se rázem usmíval na celý Nashville. Pro kladenského rodáka, který do exhibice naskočil podesáté v kariéře, to byl celkem pátý gól.

Hlavním hrdinou duelu byl ale kromě výtečného brankáře Bena Bishopa především mladičký Larkin, který se pod konečné vítězství 4:3 a postup do finále podepsal gólem a třemi asistencemi. "Chtěli ode mě energii, tak jsem se do toho pustil," řekl během pozápasového rozhovoru ještě na ledě.

Pořádně si užil také to, že založil Jágrovu gólovou akci. "Je neuvěřitelné ho jen potkat, navíc, když pak vidíte, jaký to je super chlapík. Chtěl bych být jako on, až mi bude tolik," dodal nováček, jenž reprezentuje Atlantickou divizi jako hráč Detroitu.

Branky a nahrávky: 4. Karlsson (Larkin), 10. Jágr (Larkin), 13. Ekblad (O'Reilly, Komarov), 16. Subban (Larkin, Bishop) - 2. Letang (Malkin), 5. Kuzněcov (Faulk), 11. Malkin (Saad, Schneider).

Centrální divize - Pacifická divize 6:9

První utkání bylo takové na zahřátí, druhý duel už byl hodně divoký. Úvodní trefu obstaral už po 26 vteřinách hry domácí miláček James Neal, ale větší ovace přišly o 21 vteřin později. To totiž skóroval po přihrávce Brenta Burnse bijec John Scott. Fantastické publikum poskytlo obrovi ovace vestoje. A kapitán mužstva dál byl hlavním lákadlem.

V bezkontaktním duelu srazil bodyčekem lídra kanadského bodování NHL Patricka Kanea, ten o pár vteřin později skóroval a vrhl se bez rukavic na výrazně vyššího Scotta. Ten se jen smál, oba jsou dobří přátelé ze vzájemného působení v Chicagu. "John Scott by měl dostat doživotní pozvánku na Utkání hvězd, díky němu je jiné a zábavné," napsal si na Twitter hokejový analytik a bývalý gólman Martin Biron.

VIDEO: Kane a Scott pobavili publikum

Třiatřicetiletý rodák z Kanady se také skvěle bavil, chválil si atmosféru a výborný přístup všech lidí okolo. Nikdo z hokejistů ho nepřehlížel, i když jeho herní kvality se s ostatními srovnávat nedají. Ve 14. minutě se navíc znovu předvedl a skóroval z brejku. "Je to super, dává góly, všichni kolem něj se skvěle bavíme," řekl po zápase, který Pacifická divize vyhrála 9:6, útočník Taylor Hall.

Branky a nahrávky: 1. Neal (Duchene, Weber), 9. Neal (Duchene, Weber), 10. Kane (Ja. Benn, Rinne), 15. Byfuglien (Seguin, Tarasenko), 15. Seguin (Byfuglien, Tarasenko), 19. Josi (Seguin, Neal) - 1. Scott (Burns), 6. Pavelski (D. Sedin, Perry), 9. Gaudreau (Giordano, Hall), 12. D. Sedin (Gibson), 14. Scott (Burns), 15. Hall (Gaudreau), 15. D. Sedin (Perry, Doughty), 18. Hall (Burns), 19. Doughty (Pavelski).

Atlantická divize - Pacifická divize 0:1

Po střeleckých hodech přišly chvíle brankářů. Těžko uvěřit, že v první desetiminutovce nepadla jediná branka, to všechno díky Robertu Luongovi a Jonathanu Quickovi. Oba gólmani několikrát ukázali, proč patří mezi světovou špičku. Jednou to zjistil i Jágr, kterého Quick vychytal akrobatickým zákrokem. "Je to letos zatím daleko lepší než předchozí roky. Navíc ti výborní fanoušci," chválil v průběhu zápasu Stamkos.

A i ve druhé části hry nedošlo k žádné přestřelce a s ubývajícím časem bylo jasné, že jediný gól by mohl rozhodnout. A ač se něčemu takovému při exhibičním utkání při nízkém počtu hráčů na ledě dalo těžko věřit, bylo tomu tak. Jediný gól vstřelil ve 14. minutě Corey Perry, jenž se prohnal kolem Jágra, prostřelil Bena Bishopa a rozhodl o tom, že jeho tým si rozdělí milion dolarů (v přepočtu 2,2 milionu korun na osobu).

VIDEO: Perry rozhodl bitvu

Poslední otázkou tedy bylo, kdo se stane nejužitečnějším hráčem zápasu a získá nový vůz značky Honda. Obecenstvo mělo jasno a už v průběhu duelu hlasitě skandovalo jméno Johna Scotta. A také bylo vyslyšeno. Popelkovský příběh o rváči, kterého samotná NHL v zápase moc nechtěla, byl tedy zakončen. "Všem tady v hale moc děkuju, zbožňuju tohle město," stihl říct Scott během rozhovoru na ledě než ho zezadu chytili Brent Burns a Mark Giordano a více než 120 kilogramů vážícího borce zdvihli na svá ramena. To vše samozřejmě před zraky své manželky a dvou malých dcer.

Na tenhle večer autor pouhých pěti gólů v NHL zkrátka nikdy v životě nezapomene.

Branka a nahrávky: 14. Perry (D. Sedin, Burns). Rozhodčí: O'Rourke, Walsh - Rody, Murray. Diváci: 17.006.

 

 

V Nashvillu vytvořili pro Utkání hvězd výtečnou atmosféru
V Nashvillu vytvořili pro Utkání hvězd výtečnou atmosféru

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud