11. února 2016 • 16:11

Hudlera mohou odstavit mladíci. Přemýšlím o budoucnosti, říká

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Jiří Hudler zatím nemá jasno o své budoucnosti. Dvaatřicetiletý útočník Calgary se může v létě stát nechráněným volným hráčem, ale vedení Flames, jejichž dres hájí již čtvrtou sezonu, s ním dosud o prodloužení spolupráce nejednalo. Olomoucký rodák připouští, že myšlenky na to, co bude dál, z hlavy vyhnat nelze.



O Hudlerovi se už delší dobu spekuluje, že by mohl být vyměněn, jak už to v NHL bývá u mnoha hráčů, jimž dobíhá kontrakt. Držitel Lady Byng Memorial Trophy, kterou získal za minulou sezonu jako první český hokejista, zatím na nabídku od Calgary čeká marně.

Jiří Hudler by se mohl brzy stěhovat z Calgary do jiného klubuFoto Profimedia.cz
Přitom se netají tím, že by v dějišti olympijských her 1988 rád zůstal. "V Calgary se mi líbí, to je jasné. Uvidíme, jak to všechno dopadne," řekl Hudler deníku Calgary Herald. Otázkou zůstává, jak dlouho bude ochoten čekat a zda se nestane součástí nějaké výměny před uzávěrkou přestupů 29. února.

Hráči mají obvykle raději jasno, co je před nimi. "Mnoho lidí říká, že na to nemyslí, ale já se domnívám, že to je lež," prohlásil Hudler. "Přemýšlíte o tom. Přemýšlíte o své budoucnosti a o tom, kde budete. Ale nemělo by mě to nijak rozptylovat na ledě. Když obléknete výstroj, měli byste být plně soustředění na hokej - vše musí směřovat k vítězstvím, gólům, bránění a podobným věcem," zdůraznil Hudler.

Priority generálního manažera klubu Brada Trelivinga budou - i přes Hudlerovu velmi úspěšnou stopu v kanadském klubu - přes léto jinde. Mladé hvězdy týmu Sean Monahan a Johnny Gaudreau, jimž Hudler pomáhá v růstu, budou sice po skončení tříletého vstupního kontraktu chráněnými volnými hráči, ale je zcela zřejmé, že Calgary bude muset sáhnout výrazně hlouběji do kapsy, než když nyní platilo každému z nich 925 tisíc dolarů ročně.

Vítěz Stanley Cupu s Detroitem (2008), který si ho do slavné ligy vybral jako 58. hráče v pořadí draftu 2002, nyní pobírá čtyři miliony za sezonu. Jakožto osmý hráč kanadského bodování minulého ročníku zná svou cenu. A pokud na něm Calgary bude chtít i do budoucna stavět, musí pro něho najít prostor pod platovým stropem.

Jiří Hudler je v kanadském klubu spokojený
Jiří Hudler je v kanadském klubu spokojený

Hudler sice v této sezoně zatím zaostává za loňským maximem kariéry, které posunul na 76 bodů (31+45) ze 78 zápasů, ale poslední dobou jakoby se znovu nadechoval. A 28 bodů (7+21) za 45 odehraných utkání ho řadí mezi pětici nejproduktivnějších hráčů Calgary.

"Cítím se teď zase lépe. Po všech stránkách. Více si věřím a mám i pocit, že mám častěji puk na hokejce, což pomáhá. Každým zápasem mám pocit, že mám puk na holi více a více. A to je pro mě hodně důležité. Není to jen o bodech. Když si nějaké připisuju, máme tím větší šanci vyhrát, vím však i o některých zápasech, v nichž jsem nebodoval, ale přitom jsem byl spokojený s tím, jak jsem hrál a jaký výkon jsem předvedl," řekl Hudler.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud