17. února 2016 • 13:40

Jágrův úspěch? Zhubl, skončil s kávou, na řadě jsou muffiny

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z USA | V 54 zápasech této sezony Jaromír Jágr uzmul v NHL 40 bodů. Co staví výš, je fazona Floridy, Panthers jsou 25 utkání před koncem základní části druzí ve Východní konferenci. Šance zahrát si poprvé od roku 2012 play off je velká. Kde bere 44letý Jágr energii a co dělá v letošní sezoně jinak než v minulých letech?



V pondělí, v den svých 44. narozenin, Jaromír Jágr porazil s Floridou svůj bývalý klub Pittsburgh 2:1 po nájezdech. A 15 595 diváků v BB&T Center aplaudovalo nadšením. Jak českému veteránovi, který v utkání nebodoval, k narozeninám, tak k první výhře Panthers po dvou domácích porážkách v řadě. Hokej na Floridě prostě táhne.

„Když má někdo rád hokej, zaletí si na Floridu. Protože to je nejjednodušší. Je tady teplo, navíc může vidět několik domácích zápasů v řadě. Spojí to s dovolenou. A hlavně lístek tolik nestojí, je to dosažitelné,“ vysvětlil Jágr v rozhovoru pro Sport.

„Hlavně Kanaďané to dělají, máme na jejich mužstva neustále plno. U nich je pořád zima, navíc sehnat vstupenky na Toronto nebo Montreal je velký problém. Tady si udělají volno, navíc za mnohem levnější peníze seženou vstupenky.“

Přání oslavenci se v průběhu utkání objevilo také na kostce nad ledem Přání oslavenci se v průběhu utkání objevilo také na kostce nad ledemFoto Zdeněk Janda (Sport)

V hledišti během zápasu s Crosbyho Penguins vlálo i hodně českých vlajek, krajané Jágrovi k narozeninám osobně gratulovali. On řadě z nich na zápas koupil lístky. "Praštil jsem se přes kapsu. Naštěstí jsem jim to koupil nahoru, ušetřil jsem,“ smál se.

Sílu mu dodává i speciální přívěšek

Na Jágrově krku je také k vidění speciální přívěšek. "Dodává mi energii," prostě vysvětlil novou ozdobu. Sílu ale nečerpá jen z něj, oproti minulým letům kladenský odchovanec zhubnul a především přestal pít kávu.

„Byla popeleční středa (10. února), od které by se člověk měl v rámci půstu vzdát něčeho, co má nejradši. No, a u mě to bylo kafe,“ popsal Jágr start „kávové“ abstinence a pokračoval.

„Když jsem zvyklej pít deset kafí denně, mám docela problémy vstávat. Z deseti jsem šel na nulu. Takže se mi těžkou probouzí, pro tělo je to šok. A je to na mě znát,“ byl spokojený Jágr, pro kterého zřeknutí se kávy nebude jediné omezení.

"Další na řadě jsou oblíbené muffiny, ale až další rok," uculila se česká legenda, která už ladí síly na další utkání. V noci ze středy na čtvrtek se Panthers utkají znovu v domácím prostředí se San Jose Tomáše Hertla .

Bude mít Jágr po duelu důvod dát si vítězný muffin?

Jágr, kam se podíváš! Fanoušci slavili narozeniny hokejové legendy
Video se připravuje ...

Od klubu dostal Jágr ke 44. narozeninám krásný dort
Od klubu dostal Jágr ke 44. narozeninám krásný dort

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud