18. března 2016 • 10:25

Jágr dal nejšťastnější gól v sezoně: Pozadu a přes celé hřiště

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLASY | Po třech zápasech bez vstřelené branky se Jaromír Jágr znovu dočkal! V závěru nočního utkání v Torontu se štěstím tečoval ve vlastním pásmu vyhozený puk z hole obránce Briana Campbella tak prozíravě, že jej nasměroval do prázdné branky Maple Leafs. Pro českou legendu to byla čtyřiadvacátá branka v sezóně, ale teprve první při power play soupeře.



„Tak to někdy bývá. Jsou utkání, kdy máš obrovské množství vyložených šancí a prostě ten puk za brankovou čáru nedotlačíš, a pak jsou případy jako ten dnešní, kdy tam skončí téměř vše,“ usmíval se Jágr po utkání v rozhovoru se zámořskými novináři.

VIDEO: Podívejte se na branku Jaromíra Jágra

Jágr dobře věděl, že 40. vítězství sezony bylo více vydřené než zasloužené. Nezkušený kádr Toronta, který kompletně v historických tabulkách nasbíral o dvacet kanadských bodů méně než sám český veterán, dělal Floridě dlouho problémy. „Zas jsme neměli dobrý nástup. Mladíci soupeře nás zaskočili. Dnes jsme měli víc štěstí než kvality,“ neskrýval Jágr pocity z těžce vybojované výhry.

Štěstí opravdu hrálo výraznou roli v úspěchu Panthers. Jen se podívejte všechny góly Jágrových spoluhráčů.

Už po 24. vteřinách druhého dějství se tento výrazný faktor projevil poprvé. Finský útočník Jussi Jokinen posílal pas na najíždějícího Vincenta Trochecka, puk si však srazil hokejkou do vlastní branky útočník Maple Leafs Ben Smith. V polovině zápasu se finský specialista na samostatné nájezdy prosadil po druhé a snad ještě kurioznější cestou. Jokinen z rohu mantinelu posílal puk před branku, kam si jej nešťastně zády srazil obránce Connor Carrick.

„Když všechno pálíte na branku, tak jste vás to občas odměnní,“ pochvaloval si finský útočník, který se vrátil do sestavy po jednozápasové absenci. „Nebylo jisté, jestli se dnes budu už hrát. Nakonec to bylo šťastné rozhodnutí nastoupit,“ smál se Jokinen.

Slovní spojení se štěstím v kabině Panthers po utkání padalo často. Není divu, na Den svatého Patrika rozhodně stálo na straně vítězů měrou vrchovatou.

VIDEO: Podívejte se na setřih utkání Floridy s Torontem

Více o Jaromíru Jágrovi čtěte zde>>>

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud