20. března 2016 • 10:09

Jágra viděli Kvitová i Spacey. Přišla nejvyšší návštěva sezony

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned 20 817 diváků, tedy nejvyšší návštěva sezony, viděla na Floridě kolaps domácích Panthers, kteří vedli 3:1, ale s Detroitem nakonec prohráli 3:5. Štěstí partě Jaromíra Jágra nepřinesly ani známé tváře v hledišti. Tam se usadila například tenistka Petra Kvitová, nebo známý herec Kevin Spacey, jenž je v šatně domácího mužstva symbolem vítězství.



Česká tenistka se na Floridě objevila kvůli turnaji v Indian Wells, ze kterého vypadla před pár dny ve čtvrtfinále. Fotografii ze zápasu si umístila na svůj twitterový profil. "Sleduju české hokejové hrdiny," napsala ke snímku, kteý připomínal, že kromě Jaromíra Jágra se ve hře objevili také Jiří Hudler a Jakub Kindl. Brankář Petr Mrázek z Detroitu byl kvůli nemoci znovu mimo hru.

To účast Kevina Spaceyho na utkání byla předem avizovaná. V šatně Floridy totiž funguje speciální rituál, nejlepší muž každého utkání smí po vítězném zápase nosit mikinu právě s tváří oskarového herce. A protože Panthers zažívají úspěšný ročník, tento symbol se celkem slušně proslavil a šestapadesátiletý herec se pro včerejší duel rozhodl objevit přímo v hledišti.

VIDEO: Kevin Spacey si vysloužil velký potlesk

Panthers pojali celou akci ve velkém, fanouškům rozdali 10 tisíc masek s obličejem Spaceyho a toho využil i sám herec. Když se v průběhu utkání objevil na kostce nad ledem, měl na sobě populární mikinu a před obličejem masku. Když ji sundal a ukázalo se, že tvář je stále stejná, sklidil od zaplněné haly obrovský aplaus. V zápase se pak zastavil i v šatně a popovídal si s hráči.

"Viděl jsem ho na obrazovce a bylo úžasné se s ním pak setkat taky osobně," usmíval se útočník Aleksander Barkov, který v duelu nebodoval.

Tento úsměv byl ale jediným, jenž při rozhovorech novinářům daroval. Moc dobře věděl, že tuhle bitvu měla jeho parta vyhrát. "Měli jsme zápas ve svých rukou, jenže oni dali gól a vrátili se zpátky do hry," kroutil hlavou mladý finský útočník.

A měl naprostou pravdu. Panthers už málem šli do šatny se slušným vedením 3:1, jenže v čase 39:50 snížil Pavel Dacjuk, a to soupeře opravdu nakoplo. "Přesně tak, v šatně bylo hned poznat, jak jsou kluci rázem rozjetí," řekl po zápase pro NHL.com brankář Jimmy Howard, který pro Red Wings vychytal druhou výhru v řadě.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Detroit

Prohra určitě mrzela i Jaromíra Jágra, který si v zápase připsal dva záporné body. Před utkáním byl totiž od klubu oceněn za překonání Gordieho Howea v historické tabulce kanadského bodování.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 3. • 00:00
Florida Panthers
Florida Panthers
3:5
ONLINE
20. března
00:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 10:49. Bjugstad, 27:18. Trocheck, 32:48. Purcell

Hosté: 18:25. Tatar, 39:50. Dacjuk, 43:52. Larkin, 48:39. Glendening, 59:23. Dacjuk

Sestavy

Domácí: Luongo (Montoya) – Ekblad, Kulikov, Petrovic, Campbell, Kampfer, Kindl – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Hudler, Bjugstad, Purcell – Shaw, McKegg, Wilson.

Hosté: Howard (Coreau) – Quincey, DeKeyser, Ericsson, Kronwall, Green, Smith – Larkin, Zetterberg, Abdelkader – Mantha, Dacjuk, Tatar – Athanasiou, Sheahan, Nyquist – Richards, Glendening, Helm.

Rozhodčí

Jean Hebert, TJ Luxmore – Michel Cormier, Darren Gibbs

Stadion

BB&T Center, Sunrise

V hledišti se na Floridě objevil také slavný herec Kevin Spacey
V hledišti se na Floridě objevil také slavný herec Kevin Spacey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud