29. března 2016 • 12:09

Přibyla by ráda NHL. Zájem o útočníka má nejméně šest týmů

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl vidět a byl viděn. Sparťanský hokejista Daniel Přibyl prožívá dobrou sezonu, tak dobrou, že by ho rádi v NHL. Minimálně šest týmů má interes získat třiadvacetiletého útočníka do svých služeb, mezi nimi jsou podle zámořských informací jména jako Pittsburgh, Nashville či Calgary.



V úterý nastoupí proti Plzni k prvnímu semifinále, Pražané na jeho schopnosti budou hodně spoléhat. Vždyť Daniel Přibyl byl v základní části jejich nejproduktivnějším hráčem, držel si průměr bod na zápas (16+29) a i ve čtvrtfinále vedle Jaroslava Hlinky exceloval (2+4).

Zdá se však, že tohle play off pro něj bude v Česku na nějaký čas posledním. Ve Spartě sice prodloužil svůj kontrakt, ale má v něm výstupní klauzuli. Svými výkony si totiž řekl o pozornost na východě i na západě, sledují ho týmy z KHL i NHL. Teď jsou známa i první konkrétní zámořská jména.

„Pittsburgh, Nashville a Calgary jsou mezi minimálně půltuctem zájemců o nechráněného volného hráče Daniela Přibyla,“ napsal na svůj twitterový účet renomovaný novinář Bob McKenzie z TSN.

Fanoušci jednotlivých organizací okamžitě začali spekulovat o kvalitách urostlého hráče, který je schopný hrát jak v centru, tak na pravém křídle. Zaujal svými 190 centimetry i bodovou produktivitou.

Sám Přibyl v průběhu ročníku mluvil o svém snu opatrně. „Věřím, že každý máme svou cestu a každý si ji nějak musíme projít. Já bohužel nemám věštící kouli a nedokážu říct, jestli se tam (do NHL) někdy dostanu. Rád bych. A vím, že i z Česka se tam dá dostat. Ale musím tomu jít především já osobně naproti,“ uvědomoval si.

Teď si bude moci forvard draftovaný Montrealem vybírat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud