29. dubna 2016 • 15:50

Hertl po mizérii vyrostl. Je lepší než před zraněním, chválí ho kouč

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňské trápení je definitivně zapomenuto! Znovu je o něm slyšet. Tomáš Hertl je po mizérii z minulé sezony zpátky ve formě. Dvaadvacetiletý útočník v druhé půlce sezony nastupuje v prvním útoku San Jose a pravidelně se prosazuje. I v play off o sobě dává vědět a trenér Peter DeBoer si jeho služeb nemůže vynachválit. „Za tenhle rok hokejově neskutečně vyrostl,“ chválil Hertla kanadský kouč.



Sedmačtyřicetiletý trenér Sharks vyzdvyhuje Hertlovy přednosti. „Na začátku sezony měl problémy, protože nevyužíval svých silných stránek. Bojoval, ale nebylo to ono. Pak se začal tlačit víc před branku, využívat dispozic, které mu bůh nadělil a nenechal se odradit. Pak přišla zasloužená odměna,“ prohlásil kouč na adresu odchovance Slavie.

Ten si moc dobře uvědomuje, o jakých přednostech kouč mluví. Hráči s urostlou postavou měli vždycky v NHL zelenou. Zvlášť, když se nebáli tlačit před branku a bojovali o každou dorážku. „Mám rád tvrdou hru. Jsem urostlý, proč toho nevyužít? Obránci vždycky na mě křičí. Jsi mladý, vypadni pryč a já se o to víc tlačím do branky. Z toho padá nejvíc branek,“ vysvětluje člen první formace Sharks.

Ta byla dominantní i v úvodním kole play off proti Los Angeles. Sharks vyprovodili Kings 4:1 na zápasy a oplatili jim dřívější potupné porážky v play off. „Pavs (Joe Pavelski) i Jumbo Joe (Joe Thornton) jsou neskuteční hráči. Tomáš je skvěle doplňuje. Je zpátky! On vám řekne, že byl zdravý, ale jen nechtěl hledat výmluvy. Teď teprve můžete vidět, co opravdu dokáže, když je stoprocentní. Je lepší než před zraněním,“ uvedl Hertlův spoluhráč a zároveň jeho nejlepší kamarád z týmu Tommy Wingels.

Za celý rok neskutečně vyrostl, řekl DeBoer

Ale nenechte se zmást. Věčně usměvavý útočník umí využít svých dispozic i ve strkanicích. Během třetího utkání série s rivaly z Los Angeles toho i několikrát využil. Nejvýrazněji v soubojích s kapitánem Kings Dustinem Brownem. Tím, který mu před dvěma lety přivodil vážné zranění kolene.

Rozzlobený Hertl byl v potyčce aktivnějším. Rukavice na led nepadly, ale kravata v podání českého forvarda poslala soupeře na led. Hertl i tímto činem ukázal, jak je v letošní sezoně daleko víc sebevědomý. V play off se postavit hostujícímu kapitánovi je tomu jasným důkazem.

„Za celý rok neskutečně vyrostl. Je sebevědomý na ledě i v kabině. Opravdu velkou součástí našeho týmu,“ dodal DeBoer, který v současnosti připravuje své svěřence na druhé kolo play off Stanley Cupu proti Nashvillu. Další dramatická série startuje v noci na zítřek ve 4:30 českého času. 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud