Matěj Hejda
2. června 2016 • 05:20

Hertl měl smůlu v koncovce a Pittsburgh slaví ve finále druhou výhru

Autor: Matěj Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tentokrát NE! Hráči San Jose v dosavadním play off vždy po prohře v dalším utkání svého soupeře doslova smetli a slavili vítězství. Po porážce v úvodním finále Stanley Cupu však vydařená odveta v tom druhém nepřišla. Svěřenci trenéra DeBoera po většinu utkání nestíhali lépe bruslícího soupeře a ani znovu skvělý výkon brankáře Martina Jonese nepomohl odvrátit porážku 1:2 v prodloužení. Třetí utkání se odehraje v noci ze soboty na neděli na ledě celku z Kalifornie.



Sharks podle očekávání začali druhé finále daleko lépe než to první a hned v druhé minutě málem udeřili. Matt Nieto nebezpečně poslal puk před branku, ale Chris Tierney z bezprostřední blízkosti trefil pouze levý beton brankáře Matta Murrayho.

„Obrovská šance hned v úvodu a Murray znovu prokázal jaký je to obrovský talent,“ pochválil brankáře domácích komentátor utkání Mike Emrick.

Že budou Žraloci dál svůj nápor stupňovat? Právě naopak! Postupem prvního dějství totiž začali zcela přebírat otěže utkání do svých rukou svěřenci kouče Mike Sullivana. V deváté minutě mohl otevřít skóre Rus Malkin, ale v dobré pozici těsně minul branku Martina Jonese. O chvilku později Kunitz zcela sám před Jonesem trefil tyčku a Sharks začali být v hluboké defenzivě.

Pět minut před koncem první třetině se do první dobré šance druhého finále dostal český útočník Tomáš Hertl , ze strany však trefil přední tyč branky Pittsburghu.

„V úvodním finále měli Sharks velké problémy s rychlostí Pittsburghu, ani tentokrát to nebylo z jejich strany ideální, musí hodně přidat,“ burcoval o přestávce na dálku San Jose spolukomentátor utkání Keith Jones.

Martin Jones předvádí jeden z mnoha svých zákroků
Martin Jones předvádí jeden z mnoha svých zákroků

Z počátku druhé třetiny český útočník znovu úřadoval. Rychle se obtočil kolem branky a v pádu trefil pravou tyč Murrayho branky. Už svoji třetí v utkání!

Domácí otevřeli skóre v 29. minutě. Třetí řada Penguins od začátku letošního play off hraje klíčovou roli v tažení Crosbyho party a teď znovu udeřila. Po velké chybě českého beka Romana Poláka vybojoval puk Hagelin, jenž nahrál Nicku Boninovi. Ten ho ještě ukázkově předložil Philu Kesselovi, který před odkrytou brankou neměl problém vstřelit jeden z nejsnazších gólů své kariéry. 

VIDEO: Podívejte se na první branku druhého finálového utkání

I v dalším dějství byli lepší hráči s tučňákem na hrudi. Hagelin ujížděl s Boninem na jediného obránce Sharks, ale švédský reprezentant trefil pouze připraveného Jonese, jenž držel šance San Jose nad vodou. V závěru znovu zazlobil Kessel, ale svůj druhý gól v utkání nepřidal.

I počátek třetí třetiny patřil domácím. Ti se dostali do přečíslení 3 na 2. Souhru po ose Crosby, Sheary a Cole tečoval posledně jmenovaný kotouč těsně mimo. O chvíli později se do obrovské šance dostal útočník Chris Tierney, ale tváří tvář Murrayovi trefil pouze – horní tyč!

Na té ztroskotal v půlce závěrečné třetiny i znovuzrozený Kessel. V závěru se na hosty konečně usmálo štěstí. Obránce Justin Braun nenápadnou střelou od mantinelu znovu trefil tyč, ale tentokrát se od ní odrazil puk do branky a americký obránce tak poslal druhé finálové utkání do prodloužení.

VIDEO: Podívejte se na vyrovnávající branku domácích

V něm se však hrálo pouhých 155 vteřin. Obránce Kris Letang ihned po buly posunul puk na útočníka Conora Shearyho, který trefil přesně do horního rohu Jonesovy branky a poslal Pittsburgh do trháku ve finálové sérii.

"Je to absolutně neskutečné. Navíc pro nás klíčové, vedeme 2:0 v sérii," řekl po zápase pro NHL.com třiadvacetiletý zelenáč Sheary, který skóroval i v předchozí bitvě a stal se teprve pátým nováčkem historie (a prvním po třiceti letech), jenž uspěl v prodloužení finále Stanley Cupu.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - San Jose

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 6. • 02:05
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
2:1
ONLINE
2. června
02:05
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 28:20. Kessel, 62:35. Sheary

Hosté: 55:55. Braun

Sestavy

Domácí: Murray (Fleury) – Letang, Dumoulin, Lovejoy, Määttä, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Malkin (A), Kunitz (A) – Fehr, Cullen, Kühnhackl. Trenér: Mike Sullivan

Hosté: Jones (Reimer) – Burns, Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski (C), Thornton (A), Hertl – Donskoi, Couture (A), Marleau – Ward, Tierney, Nieto – Wingels, Spaling, Wingels. Trenér: Peter DeBoer

Rozhodčí

McCauley, Sutherland – Racicot, Murphy

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18655 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud