2. června 2016 • 05:50

Jedna, dvě, tři a konec! Hertl třikrát trefil tyč a San Jose ztrácí

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by se proti němu všichni spikli! Tomáš Hertl ve druhém finálovém utkání Stanley Cupu byl po celý zápas jednoznačně nejnebezpečnějším útočníkem San Jose. Během prvních 25 minut třikrát trefil tyč branky Pittsburghu, ani v jenom případě se však puk neodrazil za brankovou čáru. A to výrazně přispělo k výhře Pittsburghu 2:1 v prodloužení.



První Hertlův moment přišel už v patnácté minutě. Český útočník se dostal po přihrávce partťáka Joe Thorntona k rychlé dorážce, ale z pravé strany trefil pouze bližší tyč a brankář Matt Murray si hodně oddechl.

O pár minut později se dvaadvacetiletý odchovanec Slavie chytal za hlavu podruhé. U mantinelu se dostal k odraženému puku a pohotovým zakončením zaskočil brankáře Penguins. Ten měl však znovu velkou dávku štěstí, když mu tentokrát pomohla jeho levá tyč. 

Ani do třetice štěstí nepřálo českému šikulovi. U zadního mantinelu obral o puk útočníka Bonina, pohotově se obtočil kolem branky, ale v pádu mířil znovu pouze do ocelové konstrukce.

Tomáš Hertl v druhém finálovém utkání podal skvělý výkon. Byl aktivní, střílel, vytvářel prostor pro další spoluhráče. "Hertl je po brankáři Martinu Jonesovi jednoznačně nejlepším hráčem Sharks ve finále," řekl například televizní analytik a bývalý hokejista Mike Johnson.

Jenže nikdo se k n němu nepřidal, a tak celek z Kalifornie ztrácí ve finále 0:2 na zápasy.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - San Jose

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 6. • 02:05
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
2:1
ONLINE
2. června
02:05
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 28:20. Kessel, 62:35. Sheary

Hosté: 55:55. Braun

Sestavy

Domácí: Murray (Fleury) – Letang, Dumoulin, Lovejoy, Määttä, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Malkin (A), Kunitz (A) – Fehr, Cullen, Kühnhackl. Trenér: Mike Sullivan

Hosté: Jones (Reimer) – Burns, Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski (C), Thornton (A), Hertl – Donskoi, Couture (A), Marleau – Ward, Tierney, Nieto – Wingels, Spaling, Wingels. Trenér: Peter DeBoer

Rozhodčí

McCauley, Sutherland – Racicot, Murphy

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18655 diváků

Radost hráčů Penguins z úvodní branky druhého finále Stanley Cupu
Radost hráčů Penguins z úvodní branky druhého finále Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud