1. června 2016 • 10:29

Krémy, hřeben i kočka. Veterán z Hertlovy lajny promluvil o vousech

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na draftu se Joe Thornton objevil před devatenácti lety a jeho současný plnovous vypadá zhruba tak, jako kdyby ho už tehdy začal pěstovat. Vždyť tvář šestatřicetiletého veterána se v něm téměř ztrácí! Těsně předtím, než začalo finále Stanley Cupu, prozradil ostřílený centr San Jose co všechno taková "komedie" na tváři obnáší.



Kdo se podívá na fotku Thorntona z dob draftu, když do NHL vstupoval jako supertalent v barvách Bostonu Bruins, téměř by ho nepoznal. Blonďaté lokny, které mu lezly ven z helmy, vystřídaly motorkářské vousy gigantických rozměrů.

Kanadský čahoun nedávno pro Yahoo prozradil, že v pěstování porostu má dva vzory. Jsou jimi bratr John, vousáč od nepaměti a jeho spoluhráč Brent Burns, současná defenzivní zámořská špička, kterou mohli čeští fanoušci sledovat i během MS v Česku v roce 2015. "Ti jsou pořád přede mnou," tvrdí Thornton.

Kdo si ale myslí, že Thornton je špindíra s vizáží bezdomovce, ten se pořádně mýlí. Tahle chlouba vyžaduje pořádnou péči. "Ráno i večer si na vousy musíte dát krém a je důležité si je i trochu česat. Všechny věci mi půjčil Burns," svěřil se centr z první formace Sharks, kde hraje také Tomáš Hertl .

Thornton takto funguje už vlastně celou sezonu a je vlastně tak trochu symbolické, že se rázem, poprvé po osmnácti sezonách v NHL, dostal až do finále Stanley Cupu. K vyřazovací části totiž zarostlé tváře odjakživa patří.

Zvyknout si na obří změnu outfitu ale není úplně lehké, okolí jeho tvář moc nekvituje a vlastně ani on sám. "Jestli teď vypadám lépe než předtím? To asi ne," usmíval se sám hokejista a dodal, že asi jediný, kdo je z vousů nadšený, je rodinná kočka, která si v nich neustále brousí drápky.

Nicméně nic netrvá věčně a vítěz kanadského bodování z roku 2006 tuší, že jednou se vrátí k holé tváři. Nebo ne? "Možná už je zítra mít nebudu, ale možná se setkáme za deset let a všechno bude vypadat tak, jako teď," dumá Thornton.

Leccos ale ukážou i poslední dny, finále Stanley Cupu, to je přece pro hokejistu magická doba...

Martin Jones předvádí jeden z mnoha svých zákroků
Martin Jones předvádí jeden z mnoha svých zákroků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud