4. června 2016 • 19:05

Hertl zraněn! San Jose bude chybět. Byl náš nejlepší hráč, řekl trenér

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obavy z absence českého útočníka Tomáše Hertla ve třetím finálovém utkání Stanley Cupu se potvrdily! Dvaadvacetiletý střelec chyběl na pátečním tréninku San Jose a dnes se předzápasového rozbruslení také nezúčastnil. Podle trenéra Petera DeBoera má český útočník nespecifikované zranění v dolní části těla a noční finálový duel vynechá. "Dnes nám bude chybět," uvedl DeBoer v rozhovoru s novináři. 



Už v pátek se objevily obavy z toho, že ve finále zatím nejlepší útočník Sharks možná bude chybět ve třetím utkání série s Pittsburghem. Talentovaný útočník totiž na páteční trénink na rozdíl od ostatních hráčů dorazil bez výstroje a po chvíli bruslení ledovou plochu opustil. Na otázky zvídavých novinářů trenér vítězů Západní konference jen stroze odvětil.

"Potřeboval den odpočinku. Má jistou drobnost, kvůli které nemohl trénovat," uvedl DeBoer.

Onou drobností budou nejspíše zdravotní trable, které si český útočník způsobil v druhé třetině finále druhého duelu v Pittsburghu, v níž strávil pouhé čtyři minuty na ledě. Podle dalších spekulací může jít o příčiny střetu se švédském útočníkem Patricem Hörnqvistem ze závěrečného dějství.  

Absence odchovance Slavie je pro Sharks velkým problémem. Český útočník v prvních dvou utkáních patřil jednoznačně k nejaktivnějším hráčům na ledě. V úvodním utkání se dokonce gólově prosadil. V tom druhém během prvních pětadvaceti minut třikrát trefil brankovou konstrukci.

Podle zámořských novinářů, Hertl nebyl ráno přítomný na rozhovor. Trenér DeBoer však v zápětí jeho absenci potvrdil. "V prvních dvou utkáních to byl náš nejlepší hráč. Zranění pro nás nění žádná výmluva, ostatní ho musí zastoupit. Budeme připraveni," dodal trenér San Jose.

Kapitán San Jose a parťák českého útočníka z první řady Joe Pavelski byl po ranním rozbruslení z Hertlovy absence hodně rozmrzelý. „Nebude lehké ho nahradit. Hraje ve velké pohodě. Na druhou stranu, kdo naskočí místo něj, bude hodně hladový,“ uvedl nejlepší střelec letošního play off.

Ve dvaceti zápasech letošního play off si Hertl připsal šest gólů a pět asistencí. Na jeho místo v sestavě vedle Joea Thorntona a Joea Pavelského se nejspíš posune Švéd Melker Karlsson, do sestavy se vrátí litevský veterán Dainius Zubrus.

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud