20. července 2016 • 20:55

TOP momenty sezony NHL: Mladík v čele, obr na vrcholu i rekordní Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Co všechno nabídl ročník 2015/16?Co všechno nabídl ročník 2015/16?FOTO: Koláž: iSport.cz

    Stanley Cup pro Pittsburgh, čelo kanadského bodování jasně okupované Patrickem Kanem, historické tabulky ohybající se pod náporem dalších aktivit Jaromíra Jágra... To všechno a mnoho dalšího byla uplynulá sezona NHL. Server The Hockey News vybral deset největších momentů, tak si uprostřed dlouhého července všichni trochu zavzpomínejte.

  • 10. Arizona najala Johna Chayku

    John Chayka (uprostřed) a trenér Arizony Dave TippettFoto Profimedia

    Odvážné rozhodnutí, o tom žádná. Toto léto Arizona oznámila, že tento teprve šestadvacetiletý číselný expert bude novým generálním manažerem mužstva, nejmladším v ligové historii. V klubu už byl zaměstnán, vlastně jen povýšil z pozice asistenta na úplného bosse a každý teď bude sledovat, jak si povede. Mladé mužstvo je na vzestupu, to by mu mohlo pomoci.

  • 9. Ovečkin a 50 gólů potřetí v řadě

    Alexandr Ovečkin nepřestává stříletFoto Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

    Třikrát v řadě teď ruský bourák vstřelil padesát gólů, klobouk dolů před ním. Nikdo jiný z ligy navíc za tuto dobu ani stejnou hranici jedinkrát nepřesáhl. Ve svých třiceti letech už má na kontě 525 gólů, v poslední sezoně překonal například legendární hráče jako Jean Beliveau, Bryan Trottier či Darryl Sittler a už je 33. nejlepším střelcem soutěže. A to má ještě tolik hokeje před sebou...

  • 8. Cirkus kolem Patricka Kanea

    Patrick Kane si úplný závěr sezony užilFoto Profimedia.cz

    Start sezony byl pro chicagskou hvězdu divoký. Kane se rád přes léto baví, alkohol a děvčata jsou celkem normální američanovou kratochvílí, ale tentokrát to přepískl. Tedy prý. Na Kanea se sneslo obvinění ze znásilnění, které se nakonec ale ukázalo jako zmatečné a soud uvedl, že údajná oběť nemá pro své tvrzení důvěryhodné důkazy a často měnila verze události. Kane byl očištěn a i přes několikaměsíční mediální hon zamířil k individuálně nejlepší sezoně kariéry.

  • 7. Montreal závislý na Carey Priceovi

    Devět prvních zápasů sezony bylo vítězných, start jako víno. Jenže pak se nejlepší hráč sezony 2014/15 zranil na téměř celý listopad, následovalo pár odchytaných zápasů a stop pro zbytek ročníku. A s Pricem jako kdyby odpadl celý klub. Montreal klesal a klesal a z čela konference spadl až na třinácté místo. Jasný důkaz toho, jak může být tým závislý na jediném muži...

  • 6. Penguins nečekaně šampiony

    Pittsburgh Penguins - vítězové Stanley Cupu pro rok 2016Foto Reuters / Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

    Na začátku roku nebyli favority, Sidney Crosby se v bodování utápěl velmi velmi daleko od první padesátky a čas letěl. Jenže pak přišla změna trenéra, pár trejdů a když si tým sedl a osvojil si systém, bylo hotovo. Sem tam někdo držel s Pittsburghem krok, ale třeba Sharks ve finále to nedokázali. Pens ukázali svou hrou novou cestu a příští ročník předvede, jestli byla dočasná, nebo jestli půjde o trvalý stav.

  • 5. Jaromír Jágr přeskočil Gordieho Howea

    Panthers zažili skvělou sezonu a kdyby si toho díky jejich nehokejové lokalitě náhodou někdo nevšiml, pro jistotu má klub ve svém středu legendárního Jaromíra Jágra, který vždycky dokázal novinové titulky urvat pro sebe. Vyhrál kanadské bodování týmu (66 bodů), v lize skončil na 21. místě. a v průběhu roku se dokázal vyšplhat před další historickou osobnost Gordieho Howea. Český hokejista má teď 1868 bodů a na druhého Marka Messiera mu jich chybí jen devatenáct.

  • 4. Jonathan Drouin si vyžádal trejd

    Jonathan Drouin zakončil ročník jako nepostradatelný mužFoto Reuters / Kim Klement-USA TODAY Sports

    Trojka draftu 2013 se rozhodla, že si postaví hlavu a byla z toho solidní kauza. Herní vytížení poskytované klubem se kanadské hvězdičce prostě nelíbilo a cesta na farmu už vůbec ne. Drouin prostě začal trucovat a chtěl pryč. Generální manažer Steve Yzerman se snažil, ale nikde neviděl dostatečnou protihodnotu a celá situace se brzy otočila. Lightning kvůli sraženině přišli o kapitána Stevena Stamkose a z Drouina náhle mohl být hrdina. A své šance se chytil skvěle, v play off posbíral 14 bodů v 17ti zápasech.

  • 3. Dennis Wideman srazil sudího

    Další kauza, která se slušně táhla. Dennis Wideman schytal u mantinelu hit, který ho zrovna nenadchl. A nečinnost sudího už vůbec ne. Tak si to s ním bek vyřídil sám a přímo před střídačkou Nashvillu ho nesmyslně krosčekoval. Vedení ligy hráči vyměřilo dvacetizápasový trest, obránce se bránil, že prý byl po předchozím střetu v šoku a následkem otřesu mozku nevěděl, co dělá. Přesto zápas dohrál. No a dohrál i atakovaný sudí Don Henderson, který se do konce ročníku na ledě už neobjevil.

  • 2. Connor McDavid a jeho zranění

    Šok bylo slabé slovo. Connor McDavid se v Edmontonu objevil a fanoušci hned čekali, že tým spasí. Není třeba si nic nalhávat, od svého vstupu do NHL byl famózní a těžko soudit, jestli by Oilers s ním v sestavě nedokázali přece jen proklouznout do play off. Jenže to už jsou jen spekulace, kanadský útočník se po nárazu na mantinel od dvou beků Philadelphie naráz musel celých 37 utkání vzpamatovávat ze zlomené klíční kosti a nadějím byl konec. Přesto dokázal ve 45 utkáních sesbírat 48 bodů.

  • 1. John Scott nejlepším hráčem Utkání hvězd

    NHL si pěkně zavařila, když nechala fanoušky vybírat základní sestavu pro exhibiční bitvu. Recese zavládla a lid vybral hromotluka Johna Scotta, autora pěti gólů v osmi sezonách. Záhy to vypadalo, že se vedení soutěže ještě pokusí obrovi start všeljak zatrhnout, ale neklaplo to. Naštěstí. Utkání hvězd s Johnem Scottem bylo nejzábavnějším kláním za mnoho let. Scott vstřelil dva góly, hitem usadil kamaráda Patricka Kanea a pak s ním shodil rukavice, předvedl kličku zvanou spin-o-rama a poprávu si došel pro ocenění pro nejlepšího hráče utkání. Už se dokonce mluví také o zfilmování jeho příběhu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud