2. srpna 2016 • 18:20

Divočina v Montrealu. Kapitán v šoku, "drzý" analytik dostal padáka

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až se Tomáš Plekanec před startem nové sezony vrátí do Montrealu, musí počítat s tím, že v jeho klubu bude všechno jiné. Canadiens prožili třaskavé léto, nečekaná výměna P. K. Subbana a další odvážné tahy vedení zmrazily celé město i spoluhráče. „Úplně mě to rozhodilo. Vůbec jsem neměl tušení, že by něco takového mohlo projít,“ řekl zaskočený kapitán Max Pacioretty.



Přestupová bomba roku odpálila totální rozruch. Trejd P. K. Subbana za Sheu Webera jen dva dny před otevřením trhu s volnými hráči přebil vše, co se v NHL následně přes léto událo. Jeden byl miláčkem tribun v Montrealu, druhého zbožňovali v Nashvillu. Z minuty na minutu zůstali fanoušci obou týmů v šoku. A nejen oni.

Je tomu už měsíc, třaskavý transfer ale doteď zůstává předmětem debat médií i kanadského města. Z odchodu největší hvězdy i hlavní tváře klubu se doteď mnozí nemohou postavit na nohy. Canadiens musel například opustit mladý analytik Matt Pleffer, který se v médiích nechal slyšet, že je Weber průměrný obránce, načež mu nebyla prodloužena smlouva na příští sezonu. Naposledy o velké výměně promluvil kapitán Max Pacioretty. Ani on ještě změnu pořádně nerozdýchal.

„P. K. je nejpozitivnější člověk, jakého jsem v životě poznal. Zažili jsme spolu super chvíle, bude mi chybět. Úplně mě to rozhodilo, vůbec jsem to nečekal,“ přiznává Pacioretty na adresu hráče, kterého fanoušci zbožňovali. Mimo jiné i proto, že Subban z vlastních peněz daroval deset milionů korun tamní dětské nemocnici. „Hned jsem vzal telefon a zavolal mu, byl zrovna v Evropě na dovolené. Vůbec jsem neměl tušení, jakou reakci mám čekat. Zastihl jsem ho v dobré náladě, do Nashvillu se těšil,“ pokračoval Pacioretty v rozhovoru pro kanadskou rozhlasovou stanici.

Canadiens prožili třaskavé léto, nečekaná výměna P. K. Subbana a další odvážné tahy vedení zmrazily celé město i spoluhráče.
Canadiens prožili třaskavé léto, nečekaná výměna P. K. Subbana a další odvážné tahy vedení zmrazily celé město i spoluhráče.

Je zřejmé, že až se tým i s českým útočníkem Tomášem Plekancem na začátku sezony sejde, v kabině nezůstane kámen na kameni. Generální manažer Marc Bergevin přišel i s dalšími „senzačními“ kroky. Podepsal lukrativní a zároveň pořádně riskantní smlouvu s ruským potížistou Alexandrem Radulovem, přivedl důrazného útočníka Andrewa Shawa z Chicaga. Taky ale ztratil Larse Ellera, kterého obětovali výměnou za volby v draftu do Washingtonu.

„Nejsem překvapený, jak naši fanoušci reagovali. Ale pevně věřím, že teď máme lepší tým. Už se těším, až ho uvidím na ledě,“ prohlásil majitel klubu Geoff Molson s tím, že přesně za tohle manažera platí.

A vlastně se k němu přidal i kapitán Pacioretty, který se navzdory ztrátě přítele Subbana těší i na novou posilu. „Jsem rád, že si s Weberem zahraju v jednom týmu. Může nám hodně pomoct, má za sebou hodně úspěchů, už se těším, až ho poznám,“ řekl. Canadiens mají co napravovat, poslední sezona bez postupu do play off skončila fiaskem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud