12. listopadu 2016 • 07:15

Washington ukončil vládu Chicaga, Gudas debakl neodvrátil

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Radko Gudas byl v pátečním programu NHL jediným českým hokejistou, který bodoval. Šestadvacetiletý obránce asistoval u jedné branky Philadelphie, která ale prohrála v Torontu 3:6. Debakl řídil obránce Maple Leafs a autor čtyř kanadských bodů (1+3) Morgan Rielly. Chicago přišlo o sérii sedmi výher, když na vlastním ledě podlehlo Washingtonu 2:3 v prodloužení.



Gudas, třetí hvězda zápasu, strávil na ledě 24 minut a byl nejvytíženějším hráčem Philadelphie. Český bek zblokoval šest střel, nejvíce v utkání, a připravil gól, po kterém se Flyers ujali vedení 2:1. Jeho chytře vyhozený puk z obranného pásma získal Travis Konecny a sólový únik zakončil bekhendovým blafákem.

"Od Gudyho to byl skvělý pas. Věděli jsme, že jejich obránci se budou vysouvat a napadat vysoko, aby nás zatlačili. Proto puk přes ně přehodil a mně se povedlo vyhrát osobní souboj. Přiznávám, že ani nevím, jak jsem skóroval. Jen jsem si puk posunul na bekhned a vystřelil," komentoval svou trefu Konecny.

Philadelphia ještě po čtyřiceti minutách hry držela vedení 3:2, jenže v závěrečné části domácí hokejisté čtyřgólovou smrští výsledek otočili. Hlavním strůjcem výhry Toronta byl Morgan Rielly, který dal gól a na tři přihrál. Všech šest branek inkasoval Steve Mason. "Realisticky řečeno, všechny góly se daly chytit. Ten poslední mě ale štve nejvíc," řekl Mason, který v utkání kryl 17 z 23 střel. Český gólman Michal Neuvirth dostane pravděpodobně příležitost v sobotu v utkání proti Minnesotě.

VIDEO: Podívejte se na šťastnou asistenci Radko Gudase

Chicago mělo namále už v základní hrací době a prodloužení si vynutilo až v poslední minutě trefou Mariána Hossy. V nastavení ale sebral domácím naději na prodloužení vítězné série Marcus Johansson.

Bojovat až do posledních sekund se vyplatilo Ottawě. Kanadský tým prohrával s Los Angeles 0:1 až do 57. minuty, v níž vyrovnal Zack Smith - povedlo se mu při dorážce trefit puk ze vzduchu. O výhře Senators pak rozhodl v čase 59:53 Mark Stone.

"Uplatnil jsem to, že jsem před třemi nebo čtyřmi roky hrál baseball za Maple Creek Mohawks. Šlo mi to na třetí metě, ale myslím, že by vám moji spoluhráči potvrdili, že jsem nebyl dobrý pálkař," řekl s úsměvem Smith.

Ještě kurióznější branka rozhodla v prodloužení o výhře Colorada 3:2 nad Winnipegem. Autor vítězné trefy Rene Bourque ani nemusel střílet, to za něho obstaral obránce Jets Nikolaj Ehlers. Od hrazení chtěl přihrát svému spoluhráči Tobymu Enströmovi, kterému ale puk prošel mezi bruslemi a nečekaný pas zaskočil i gólmana Michaela Hutchinsona.

VIDEO: Podívejte se na kuriózní gól z prodloužení

"Byl jsem pod tlakem a myslel jsem si, že mám za sebou podporu. Chtěl jsem proto přistrčit kotouč. Bohužel skončil až v bráně," litoval Ehlers. "Nikdy by mě nenapadlo, že tohle může v prodloužení rozhodnout. Nemělo by se stávat, aby puk takhle prošel. Ale to nebyl hlavní důvod, že jsme prohráli," řekl kouč Winnipegu Paul Maurice.

Dominátor se vrátil do Buffala

Dominik Hašek sledoval přímo v aréně Buffala zápas svého bývalého klubu proti New Jersey. Fenomenálního brankáře a prvního Čecha, který byl uveden do hokejové Síně slávy v Torontu, odměnili přítomní diváci potleskem ve stoje během druhé třetiny, když ho zabraly kamery na multimediální kostku.

Z výsledku už ale fanoušci mít radost nemohli, protože Buffalo prohrálo 1:2 v prodloužení. Zisk bonusového bodu pro Devils zařídil Andy Greene z trestného střílení, které měl v NHL možnost si vyzkoušet poprvé. I proto cítil tlak. "Snažil jsem se, abych se nezesměšnil. Nechtěl jsem se stát hitem sociálních sítí," uvedl obránce, který se prosadil forhendovou kličkou.

NHL:

Buffalo - New Jersey 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 11. Moulson - 44. Auvitu, 61. Greene z trestného střílení. Střely na branku: 26:43. Diváci: 18.301. Hvězdy zápasu: 1. Nilsson (Buffalo), 2. Kinkaid, 3. Greene (oba New Jersey).

Toronto - Philadelphia 6:3 (2:2, 0:1, 4:0)
Branky: 3. Kadri, 20. Rielly, 45. Marinčin, 49. Hyman, 52. Komarov, 57. Marner - 4. a 23. Simmonds, 5. Konecny (Gudas). Střely na branku: 23:33. Diváci: 19.189. Hvězdy zápasu: 1. Rielly (Toronto), 2. Simmonds, 3. Gudas (oba Philadelphia).

Ottawa - Los Angeles 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)
Branky: 57. Smith, 60. Stone - 21. King. Střely na branku: 33:33. Diváci: 15.622. Hvězdy zápasu: 1. Karlsson, 2. Pageau, 3. Smith (všichni Ottawa).

Chicago - Washington 2:3 v prodl. (1:2, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky: 7. Campbell, 60. Hossa - 7. a 15. Beagle, 63. Johansson. Střely na branku: 34:28. Diváci: 22.075. Hvězdy zápasu: 1. Johansson (Washington), 2. Hossa (Chicago), 3. Beagle (Washington).

Colorado - Winnipeg 3:2 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky: 30. a 62. Bourque, 22. Rantanen - 34. Wheeler, 36. Scheifele. Střely na branku: 28:18. Diváci: 16.517. Hvězdy zápasu: 1. Bourque (Colorado), 2. Wheeler (Winnipeg), 3. Rantanen (Colorado).

Edmonton - Dallas 2:3 (2:2, 0:1, 0:0)
Branky: 4. Maroon, 20. Pitlick - 1. Korpikoski, 5. Eaves, 35. Roussel. Střely na branku: 18.347. Hvězdy zápasu: 1. Lehtonen (Dallas), 2. Pitlick (Edmonton), 3. Seguin (Dallas).

Morgan Rielly gratuluje svému brankáři Frederiku Andersenovi k výhře nad Philadelphií
Morgan Rielly gratuluje svému brankáři Frederiku Andersenovi k výhře nad Philadelphií

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud