Martin Tomaides
9. prosince 2016 • 08:30

Letcova trefa i rada vítěznému střelci. Prohlédněte si Voráčkův velký večer

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prohrávali 0:2 a 3:5, ale nemuseli zoufat. Philadelphie totiž má Jakuba Voráčka, muže ve špičkové formě. Český hokejista pomohl čtyřmi body otočit skóre proti Edmontonu na 6:5 a i díky němu Flyers drží šňůru sedmi výher v řadě. Český hokejista si navíc v posledních pěti zápasech připsal hned osm bodů (2+6) a s 28 body mu chybí jediný na druhé místo v kanadském bodování NHL. Tady se můžete podívat na jeho čtyřbodový koncert proti Oilers.



Čas 33:43 - Claude Giroux, gól na 3:2

Útočník Ryan Nugent-Hopkins si nedokázal poradit se skvěle napadajícím Claudem Girouxem a nahrál ve svém obranném pásmu přesně na hůl Jakubu Voráčkovi. Ten posunul zpět na Girouxe, který ranou z první v letu skóroval na 3:2. To byla nádhera. Tady bylo pro domácí ještě všechno v pořádku a fanoušci to ocenili. „Dneska byli neskuteční, nehučeli, ale skutečně fandili," chválil kapitán mužstva.

Čas 46:31 - Jakub Voráček, gól na 4:5

Nadupaný soupeř plný mladického entuziasmu ukázal svou sílu a rázem byl ve vedení o dvě branky. Voráček svůj tým navedl správným směrem. Jeho rána v přesilové hře lízla nohu obránce Matta Benninga a doplachtila za zmateného gólmana Gustavssona. Naděje vykřesána. „Když prohráváme tak neměníme plán. Naopak, hrajeme ještě ostřeji," vysvětloval Giroux pro philly.com.

Čas 52:11 - Claude Giroux, gól na 5:5

Tady se Voráček spíš vezl, hlavní zásluha na druhém kapitánově gólu padá na hlavu Radko Gudase. Český útočník mu předal kotouč a drsný zadák se dostal až za bránu, odkud našel lídra mužstva. Skóre bylo srovnané. „Teď jsme sebevědomá parta a když se toho nebojíme, zápasy pro nás končí dobře," vykládal rakouský útočník Michael Raffl.

Čas 58:31 - Michael Raffl, gól na 6:5

„Už dlouho do mě Jake hučí, abych udělal tuhle kličku, tak jsem to konečně risknul," usmíval se po zápase střelec vítězné branky Michael Raffl, který poslechl radu Voráčka. Český parťák z útoku našel kolegu odrazem o mantinel a hbitý útočník si tělem odstavil obránce Oscara Klefboma a pak zakončil. Radost v šatně byla velká. „Dneska náš gólman Mason neměl úplně svůj den, ale my jsme ho dokázali podržet. Takhle se poznají úspěšné týmy, které umí zahrát i v play-off," těšilo Voráčka.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 12. • 01:00
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
6:5
ONLINE
9. prosince
01:00
Edmonton Oilers
Edmonton Oilers
Góly

Domácí: 32:31. Streit, 33:24. Bellemare, 33:43. Giroux, 46:31. Voráček, 52:11. Giroux, 58:31. Raffl

Hosté: 04:39. Draisaitl, 24:35. McDavid, 36:15. Sekera, 43:07. Pouliot, 45:12. Klefbom

Sestavy

Domácí: S. Mason (Stolarz) – Gudas, Streit (A), Gostisbehere, Manning, MacDonald, Provorov – Voráček, Giroux (C), Raffl – Simmonds (A), B. Schenn, Konecny – Weise, Cousins, Leier – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

Hosté: Gustavsson (Talbot) – Russell, Sekera, A. Larsson, Klefbom, Benning, Simpson – Caggiula, McDavid (C), Lucic (A) – Eberle, Nugent-Hopkins (A), Maroon – Puljujärvi, Draisaitl, Pouliot – Kassian, Letestu, Hendricks.

Rozhodčí

Nicholson, Hebert – Shewchyk, Galloway

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

19346 diváků

Radko Gudas se vrátil do sestavy Flyers a zapsal nahrávku a tři kladné body
Radko Gudas se vrátil do sestavy Flyers a zapsal nahrávku a tři kladné body

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud