5. února 2017 • 14:15

Akrobati s českým pasem. Neuvirth a Pavelec oslnili celou NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavní brankářskou hvězdou sobotního programu NHL byl Petr Mrázek, který pochytal 42 střel Nashvillu a připsal si první nulu sezony. Zahanbit se ale nenechali ani další čeští maskovaní muži, výhry sice Michal Neuvirth s Ondřejem Pavelcem nebrali, přesto byli výteční a oba předvedli jeden luxusní zákrok. A vysloužili si za něj chválu.



Michal Neuvirth přiváděl k šílenství hráče Los Angeles. Překonat se v utkání nechal až v prodloužení Jeffem Carterem, speciální vzpomínku na něj bude mít určitě minimálně brusič Dustin Brown.

Ten využil hodně nepovedené rozehrávky Jakuba Voráčka a najednou stál sám před českým gólmanem. Neuvirth ale nezpanikařil, počkal si, Američanovu kličku přečetl a nádherně ji skryl v lapačce. „Byl skvělý, dneska předvedl několik parádních zákroků. Hlavně ten proti Brownovi. Tohle je přesně ten příspěvek, který od gólmana potřebujeme, škoda, že jsme toho dnes nevyužili," litoval pro NHL.com útočník Sean Couturier.

VIDEO: Neuvirth schoval pokus Browna do lapačky

Práci českého brankáře pak po zápase vychválil i soupeř. „Neuvirth byl vynikající, ale víme, že Flyers jsou na špičce soutěže v inkasovaných brankách, takže jsme si věřili, že aspoň nějaký gól vstřelíme," dodal obránce Drew Doughty.

Neuvirth pomohl díky porážce v prodloužení aspoň k bodu, Ondřej Pavelec tentokrát Jets mohl držet jak chtěl, porážku 2:5 od nejhoršího týmu soutěže Colorada ale neodvrátil. A snažil se, dokonce si vysloužil pochvalu od trenéra Paula Maurice, a to se po čtyřech obdržených gólech nestává pokaždé.

„Několik hráčů, a je to celkem vysoké číslo, dnes skutečně nemělo svůj den," vysvětloval po utkání trenér Paul Maurice novinářům porážku s otloukánkem letošního ročníku. Ale Pavelce mezi ně nezařadil. „Náš brankář za sebou má opět velmi dobré utkání," vyzdvihl veteránův příspěvek.

Highlight Pavelcova večera? Jednoznačně zákrok na Matta Ducheneho. Kanadský útočník za stavu 2:2 dojížděl přečíslení svých spoluhráčů a využil odraženého puku. Chtěl ho uklidit do brány, ale máchnutí lapačkou mu zkazilo radost. Devětadvacetiletý gólman zazářil.

VIDEO: Pavelec zkazil Duchenemu radost

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud