2. března 2017 • 04:40

Kdo se dočkal a kdo ostrouhal? Tak si vedly osobnosti NHL při uzávěrce

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Poslední den přestupů byl na velká jména klidnější, než obvyklePoslední den přestupů byl na velká jména klidnější, než obvykleFOTO: Koláž: iSport.cz

    Několik posledních dní už manažeři v NHL žhavili telefony a prohazovali si své svěřence jako postavičky ve stolní hře. Přesto středeční přestupová uzávěrka slibovala rušný večer a ve vzduchu viselo plno hokejových otazníků. Kdo čekal nějaký blockbuster, byl ale spíš zklamán. Podívejte se, kdo z hráčů na poslední chvíli změnil dres a kdo zůstal.

  • Matt Duchene Gabriel Landeskog (Colorado) - zůstali

    Gabriel Landeskog a Matt DucheneFoto ČTK/AP

    Tak tohle se skutečně nečekalo. Zástupy týmů si brousily zuby na dvě hvězdy Colorada. Nashville, Ottawa, Islanders, Boston, Montreal, Rangers... Všechno ale bylo málo, dva z nejlepších hráčů sestavy zůstávají a dohrají sezonu v katastrofálním Coloradu. Vedení mužstva své jednání po uzávěrce osvětlilo, nechtělo prý dělat výměny, za které by nepřišla adekvátní náhrada.

  • Jaroslav Halák (NY Islanders) - zůstal

    Jaroslav HalákFoto Profimedia.cz

    Tenhle den ho určitě nepotěšil, slovenský gólman doufal ve farmářské vysvobození. Dělá pro něj všechno, v Bridgeportu v AHL má fantastický průměr 1,81 branky na zápas! Jenže jeho plat 3,5 milionu dolarů pro tuto a příští sezonu je pro mnoho klubů nepřijatelný. Řeč byla o zájmu Edmontonu, ale jeho generální manažer Peter Chiarelli po uzávěrce řekl, že brankáře vůbec nesháněl. Bude Halák i příští rok chtít válčit v nižší soutěži?

  • Jarome Iginla (Colorado - Los Angeles) - odešel

    Jarome IginlaFoto Reuters / Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

    Prvního července, tedy den, kdy se otevře trh s volnými hráči, mu bude 40 let. Pravděpodobně by byl nejradši, kdyby se ho divočina kolem nových kontraktů netýkala a mohl si užívat jedno z nejhezčích lét svého života. Léto se Stanley Cupem. Iginla se pokusí o pohádkový příběh s Los Angeles, kde se potká s koučem Darrylem Sutterem, dávným přítelem z Calgary. Málokdo by mu velké vítězství na sklonku kariéry nepřál.

  • Curtis Lazar (Ottawa - Calgary) - odešel

    Curtis LazarFoto ČTK/AP

    Pro českého fanouška málo známé jméno, ale v Kanadě budil jeho příběh velký rozruch. Ottawa brala Kanaďana v roce 2013 ze sedmnácté pozice na draftu, v ročníku 2014/2015 si zkusil NHL, ale především zaválel na juniorském mistrovství světa kde jako kapitán dovedl tým ke zlatu a v sedmi zápasech bral devět bodů. Jenže letos byl zoufalý, za celý ročník ještě nedal gól a nedařilo se mu ani na farmě v Binghamtonu. Těsně před uzávěrkou ho vysvobodilo Calgary.

  • Ryan Miller (Vancouver) - zůstal

    Ryan MillerFoto ČTK/AP

    Kanadský tým na nic moc nečekal, soupisku už opustili zkušení Alexandre Burrows a Jannik Hansen a je jasné, že přestavba je příštím krokem, který čeká generálního manažera Jima Benninga. Šestatřicetiletý brankář Ryan Miller měl být dalším na řadě, ale už několik hodin před uzávěrkou vyšly ověřené zprávy, že Američan se nikam nechystá. Problémem byl určitě i jeho šestimilionový plat, to byl prý také jeden z důvodů, proč nevyšel například trejd do San Jose. Hráčův agent sdělil, že je ve hře i prodloužení smlouvy u Canucks.

  • Michal Neuvirth (Philadelphia) - zůstal

    Michal NeuvirthFoto ČTK/AP

    Zůstal, ale má jasno. Z Philadelphie nebude odcházet v létě jako volný hráč, klub totiž s českým brankářem podepsal smlouvu na příští dvě sezony a na účtě mu za tu dobu přistane 5 milionů dolarů. Jaká bude jeho pozice ale zatím účastník záříjového Světového poháru netuší, jeho brankářskému konkurentovi Stevu Masonovi vyprší po sezoně smlouva a nikdo zatím neví, jestli dostane novou nabídku, nebo odejde.

  • Thomas Vanek (Detroit - Florida) - odešel

    Thomas VanekFoto ČTK/AP

    Hokejista se slovenským otcem a českou matkou, který reprezentuje Rakousko, si splnil sen. V dětství měl na stěnách plakáty Jaromíra Jágra, teď s ním bude sdílet šatnu. „Být teď jeho spoluhráčem bude neskutečné," řekl třiatřicetiletý forvard. Jeho cílem bude pomoci Floridě do vyřazovací části.

  • Radim Vrbata (Arizona Coyotes) - zůstal

    Radim VrbataFoto ČTK/AP

    Ještě včera se hovořilo o tom, že o Vrbatu stojí osm týmů. Padala jména jako Ottawa, Calgary, Boston, Florida a Pittsburgh. Coyotes by si mohli diktovat, Vrbata je jejich nejproduktivnějším hráčem a navíc drží sérii deseti utkání s bodem! Jenže odcházet se mu nechtělo. Radost ze setrvání českého hokejisty měl i trenér Dave Tippett.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud