10. dubna 2018 • 12:30

NY Rangers hledají trenéra. V zámoří dávají šanci i Filipu Pešánovi

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do NHL nadále proudí, ale čeští trenéři? To se stalo pouze jednou. Ivan Hlinka by však brzy mohl mít svého nástupce, protože podle zámořského reportéra Adama Hermana by mohl patřit mezi adepty na volný post trenéra NY Rangers také Filip Pešán! Klub z Manhattanu poprvé od roku 2010 nepostoupil do play off, odvolal Alaina Vigneaulta a čeká ho přestavba kádru. Generální manažer Jeff Gorton už potvrdil, že chce „jednat s pěti až deseti kandidáty“ a hledá i mimo NHL či AHL.



Inzerát Rangers zní jasně: Hledá se progresivní trenér, který zlepší mladé hráče. A to by mohla být šance právě pro Filipa Pešána. Liberecký trenér zaujal na posledním MS do 20 let, kde český tým došel do semifinále a u Rangers byl už v létě na kempu. 

I to je důvod, proč ho reportér Adam Herman zařadil mezi možné kandidáty do sekce divoká karta. „Má nulovou zkušenost s trénováním v Severní Americe, ale je možné, že právě evropský trenér, který je z jiné školy, by mohl přinést nové myšlenky," hledá na webu www.blueshirtbanter.com plusy a mínusy pro angažování českého trenéra.

Generální manažer Jeff Gorton pro www.nhl.com řekl, že hodlá získat někoho, kdo pomůže mladým hráčům a dostane je na úroveň NHL. „Očekávám, že budeme mluvit o pěti až deseti kandidátech, možná více. Budeme hledat kdekoliv, ať už v NHL či AHL, dokud nenajdeme nejlepšího trenéra,“ řekl manažer Rangers.

Tradiční klub čeká přestavba kádru pro další sezony. Už v závěru základní části NHL, když bylo jasno o tom, že útok na Stanley Cup nevyjde, vyměnil klub kapitána Ryana McDonagha i zkušeného útočníka Ricka Nashe a za novým angažmá putovali také střelci Michael Grabner a J. T. Miller.

„Po pěti letech je čas na změnu,“ přiznal Gorton. Podle jeho slov potřebuje tým nový směr i trenéra, který organizaci povede. Na hledání nového kouče ovšem v Rangers nespěchají, přesto by ho chtěli mít k dispozici 1. července, kdy mohou kluby podepsat smlouvy s volnými hráči.

Kromě Filipa Pešána je ale ve hře řada dalších zvučných jmen. Vedení klubu by mohlo lanařit Billa Peterse z Caroliny i dvojici trenérů bez angažmá Dallase Eakinse a Todda Nelsona. Ve hře je také setrvání Lindyho Ruffa, který byl asistentem.

Filip Pešán by však nemusel být jediným členem Bílých Tygrů, který zamíří do NHL. Zajímavé laso má podle informací iSport.cz také obránce Filip Pyrochta, který po vydařeném play off bojuje o účast na MS v Dánsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud