14. dubna 2018 • 10:37

Couturier hrdina pátku třináctého. Přišel o dědečka, ale sbírá plno bodů

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Philadelphia úvodní zápas play off proti Pittsburghu projela v poměru 0:7, zapsala vůbec nejhorší start do vyřazovací části v historii. Jenže Flyers obratem ukázali sílu, v pátek vyhráli 5:1 a jsou teprve čtvrtým klubem, jenž vyhrál zápas číslo dvě poté, co první o sedm branek prohrál. „Dneska jsme se jim konečně doopravdy předvedli," těšilo trenéra Davea Hakstola.



Pittsburgh jako šampion posledních dvou sezon ukázal hned sílu. První vítězství už snad ani nemohlo být víc jednoznačné a nedalo se zrovna říct, že pod některými góly by nebyl podepsaný i brankář Brian Elliott. V bráně podal průměrný výkon a své druhy moc nepodržel. Jeho ale podržel Hakstol a jak se ukázalo, udělal dobře.

„Dneska jsme odvedli dobrou práci a přečkali jsme tu jejich bouři," těšilo Elliotta, že se jeho tým postavil soupeři čelem. „Hlídali jsme si místa odkud střílí i ty, kde posílají nebezpečné přihrávky," vyzdvihl zase mladý obránce Ivan Provorov.

Všechna chvála se ale točila hlavně kolem brankáře Elliotta, který se v první bitvě nechal vystřídat Petrem Mrázkem, ale v té druhé byl nezlomný. „Je páteří tohohle týmu. Po prvním zápase byl dost naštvaný sám na sebe, proto jsem mu v tom dnešním hodně věřil," připomínal svá slova pro philly.com obránce Shayne Gostisbehere, jeden ze střelců zápasu.

Útočnou hvězdou bitvy se stal forvard Sean Couturier, který na dva góly nahrál a vítěznou trefu sám vstřelil. Co ho rozhodně nevyděsilo, bylo datum - pátek třináctého. Spíš naopak. Jde totiž o den, ve kterém dal před šesti lety v sérii právě proti Pens hattrick.

„Pojí se k tomu takový speciální příběh. Moje babička mi totiž řekla tehdy, když jsem dal ten hattrick, že můj dědeček kdysi v pátek třináctého zemřel. Bohužel jsem neměl nikdy tu možnost ho potkat, ale myslím, že už tehdy na mě v ten den dohlížel," zavzpomínal kanadský útočník.

Štěstí určitě na straně hostí stálo. Penguins napálili tři tyče, míjeli odkrytou klec, Crosby neuspěl v samostatném nájezdu... Pátek prostě nebyl jejich den. „Dobrých šancí jsme měli dost, jen nám to tam nespadlo," řekl stručně domácí kouč Mike Sullivan.

Jak dlouho bude trvat náprava?

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - Philadelphia

Góly

Domácí: 45:27. Hörnqvist

Hosté: 19:23. Gostisbehere, 20:47. Couturier, 41:29. Konecny, 45:10. Patrick, 59:44. MacDonald

Sestavy

Domácí: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Oleksiak, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Sheary, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Aston-Reese.

Hosté: Elliott (Mrázek) – Provorov, Gostisbehere, Sanheim, MacDonald (A), Manning, Gudas – Giroux (C), Couturier, M. Raffl – Lindblom, Patrick, Voráček – Konecny, Filppula, Simmonds (A) – Laughton, Lehterä, Read.

Rozhodčí

McCauley, Peel – Devorski, Nansen

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Sidney Crosby si před Brianem Elliottem vyskočil
Sidney Crosby si před Brianem Elliottem vyskočil

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud