16. května 2018 • 11:16

Nepřítel Tampy č. 1? Kempný navzdory pokutě sejmul další hvězdu Lightning

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou mátožných domácích výkonech (2:4 a 2:6) hokejisté Tampy Bay sešlápli pedál. Výhra 4:2 v Capital One Areně a snížení stavu finále Východní konference s Washingtonem na 1:2 na utkání se však neobešla bez bolesti - kapitán Steven Stamkos schytal do pravého kolene střelu od spoluhráče Braydona Coburna. Tylera Johnsona zase poslal líbat led nešetrným úderem do horní části zad Michal Kempný. Oba hvězdní útočníci Lightning se ještě vrátili do zápasu, dohráli ho a vyhráli ho.



Tvrdá hra českého zadáka Capitals začíná fans Lightning pořádně drásat. "Špinavý hráč," ulevovali si "bleskonoši" na oficiálním twitterovém účtu týmu z Floridy. Kempný totiž už v minulém nedělním střetnutí krosčekoval ve třetí třetině do obličeje Cedrika Paquettea a vyfasoval za zákrok pokutu 2420 dolarů.

VIDEO: Podívejte se na krosček Michala Kempného na Cedrica Paquettea


To je nejvyšší možná suma, jakou může komise pro bezpečnost hráčů podle kolektivní smlouvy v podobném případu uložit. Kempný byl za své fauly potrestán v obou případech dvěma minutami za krosček.

VIDEO: Podívejte se na Kempného ostré vražení do Tylera Johnsona

Johnson i vlastním spoluhráčem bolestivě zasažený Stamkos v utkání číslo tři pokračovali a pomohli urvat cenné vítězství 4:2. Ani jeden z týmů tak zatím nedokázal přetavit výhodu domácího ledu ve výhru-

Hlavní rozdíl ve srovnání s předchozími zápasy byl podle trenérů v přístupu hráčů. "Nebyli jsme důrazní jako obvykle. Nevycházely nám akce jako minule, byli jsme trochu mimo. To se nesmí stávat, pokud chcete uspět," konstatoval trenér Washingtonu Barry Trotz.

"Pokud necháte opravdu dobrým týmům, jakým oni jsou, více volného prostoru, dorazí vás. To se v prvních dvou zápasech stalo. Dnes jsme k nim rychleji přistupovali a neměli moc času, aby něco vymysleli," uvedl kouč Tampy Bay Jon Cooper.

Své k dosavadnímu průběhu série řekli i samotní hráči. "Vždy, když jdu na led, snažím se být rozdílovým hráčem a efektivní na obou stranách hřiště," prohlásil pilíř obrany Tampy Victor Hedman, který bodoval v osmi utkáních v řadě (1+10). Jde o nejdelší sérii obránce v play off od roku 1995.

Švédský bek, který je jedním ze tří kandidátů na nejlepšího obránce sezony, strávil na ledě 25 minut a i přes velkou produktivitu byl po utkání nejpyšnější na to, že hosté ubránili všechna tři oslabení. Hedman byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, předčil ho pouze Andrej Vasilevskij. Ruský gólman, který v předchozích dvou zápasech inkasoval desetkrát, kryl 36 z 38 střel. "Je to náš nejlepší hráč. V prvních dvou utkáních jsme mu moc nepomohli, dlužili jsme mu to. Dnes jsme mnohem lépe bránili a myslím si, že se mu zvedlo sebevědomí, když viděl, jak hrajeme," řekl další Lightning obránce Anton Stralman.

A co borci Washingtonu? "Musíme mít krátkou paměť a dnešní zápas hodit za hlavu. Nikdo nečekal, že vyhrajeme 4:0, že? Všichni jsme věděli, že to bude těžká série. Teď si musíme odpočinout a zůstat pozitivní," uvedl Jevgenij Kuzněcov.

Ten s krajanem Alexandrem Ovečkinem dohromady vypálili 21 střel. "Nikdo nám neříkal, že to bude snadné a že nám tady v naší aréně darují dvě výhry. Musíme hrát příště chytřeji a s větším touhou zvítězit," podotkl suše Ovečkin.

Čtvrtíé střetnutí Capitals s Tampou bude na pořadu dne v noci ze čtvrtka na pátek.

Hokejisté Tampy Bay zvítězili i s přispěním jedné přihrávky Ondřeje Paláta ve Washingtonu 4:2 a snížili stav finále Východní konference NHL na 1:2.
Hokejisté Tampy Bay zvítězili i s přispěním jedné přihrávky Ondřeje Paláta ve Washingtonu 4:2 a snížili stav finále Východní konference NHL na 1:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud