20. srpna 2018 • 22:17

Jeřábek zůstává v NHL! Český obránce podepsal na rok v Edmontonu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z hlavního města USA míří na sever do Kanady. Český obránce Jakub Jeřábek, který v minulé sezoně hrál za novopečeného vítěze Stanley Cupu z Washingtonu, si prodlouží kariéru v NHL. Odchovanec plzeňského hokeje se na rok upsal Edmontonu. Kanadský klub o příchodu reprezentačního zadáka informoval na svém webu.



V předchozích zámořských štací nedostal tolik prostoru, nyní však má Jakub Jeřábek nemalou šanci uchytit se v obranných řadách Oilers. Kanadský tým se totiž bude muset obejít dlouhou dobu bez slovenského zadáka Andreje Sekery, který má přetrženou achilovku.

"Je pravda, že Oilers pak hledali podobný typ obránce. Kuba je ofenzívním bekem s držením hokejky nalevo. Věříme, že by mu angažmá u Oilers mohlo vyhovovat. Jde do útočně laděného týmu s velkou perspektivou," prozradil hráčův agent Michal Sivek.

Jeřábkův podpis nastínil před oficiálním oznámením na svém twitteru. Jak se následně ukázalo, někdejší hráč Pittsburghu zrovna náležitě slavil nové angažmá svého klienta. 

Analytik Edmontonu Bob Stauffer tipuje bývalého hráče Montrealu či Washingtonu na pozici šestého či sedmého obránce.

"O Jakuba byl v NHL zájem, určité nabídky se objevily, ale nebyly úplně optimální. V tomto období probíhá druhá vlna podpisů volných hráčů, nepochybovali jsme o tom, že to klapne. Šlo jen o to, aby spolupráce splňovala určité představy. Aby dávala smysl po hokejové i finanční stránce," řekl serveru hokej.cz Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která Jeřábka zastupuje.

Přestože měl Jeřábek finančně zajímavé nabídky na návrat do KHL, rozhodl se pokračovat v Severní Americe. "Z KHL jsme registrovali značný zájem od předních klubů, ovšem Kuba jednoznačně preferoval NHL. Chtěl tam pokračovat, návrat do Evropy tedy ve hře nebyl," podotkl Sivek.

Jednalo se i o možném pokračování ve Washingtonu. "Ovšem bylo to otevřené jen do chvíle, než klub podepsal Brookse Orpika. Pak už ne," řekl Sivek.

Kariéru v zámoří zahájil Jakub Jeřábek minulý rok, když po mistrovství světa ve Francii uzavřel kontrakt s Montrealem. Ve službách Canadiens však nedostal moc prostoru a dlouho balancoval mezi prvním týmem a farmou. Tradiční klub NHL nakonec mistra extraligy roku 2013 po 25 odehraných zápasech vyměnil do Washingtonu. Tento přesun se Jeřábkovi později vyplatil.

S Capitals si došel až pro historický Stanley Cup. Své jméno sice kvůli nedostatečnému počtu odehraných zápasů ve finále nemá vyraženo na prestižní trofeji, ale i přesto je Jeřábkovi částečně připisován podíl na washingtonském úspěchu. Bývalý hráč Podolsku odehrál v NHL celkem 36 zápasů, ve kterých si připsal osm kanadských bodů za dva góly a šest asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud