8. listopadu 2018 • 06:23

Pittsburgh v krizi, prohrál popáté v řadě. Ovečkin se dotáhl na Pastrňáka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Pittsburghu si připsali ve středečním utkání NHL pátou porážku v řadě, když ve Washingtonu podlehli gólem z předposlední minuty 1:2. Zápas nedohrál Jevgenij Malkin za nevybíravý faul ramenem do hlavy T.J. Oshieho, který po návratu z ošetřovny rozhodl v čase 58:46.



Druhou velkou hvězdou Washingtonu byl brankář Braden Holtby, který zneškodnil 41 ze 42 střel. Inkasoval pouze v úvodní třetině z hole Sidneyho Crosbyho. Obhájce Stanleyova poháru vyrovnal trefou Alexandra Ovečkina, který skóroval podvanácté a dotáhl se v tabulce střelců NHL na vedoucího Davida Pastrňáka.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Penguins s Capitals

Do zápasu zasáhli čtyři čeští hokejisté. V dresu vítězů hrál po druhé za sebou ve čtvrté formaci Jakub Vrána, jehož místo v elitní řadě opět zaujal po boku Ovečkina Dmitrij Jaškin. V obraně Washingtonu nastupoval Michal Kempný. Na druhé straně bojoval Dominik Simon. Nikdo z nich nebodoval.

Nashville si upevnil vedení v NHL výhrou 4:1 v Coloradu. Hlavní hvězdou byl autor hattricku Colton Sissons. Kanadský útočník měl před utkáním na kontě jediný vstřelený gól. Predators nenašli ani v sedmém utkání venku přemožitele, ale měli i štěstí. Dva góly Colorada byly za stavu 0:2 a 1:3 odvolány. Rozbor u videa prokázal, že brankám vždy předcházel ofsajd.

Michael Frolík, který v minulých dvou zápasech vstřelil vítězný gól Calgary, se ve středu neprosadil a kanadský klub prohrál v Anaheimu 2:3. Flames v zápase smazali dvoubrankové manko, které nabrali už po dvanácti minutách hry. Zápas rozhodl Ryan Getzlaf, který skóroval jen 27 sekund po vyrovnávací brance hostů. Frolíkův spoluhráč David Rittich do hry nezasáhl, přednost dostal brankář Mike Smith.

NHL:

Washington - Pittsburgh 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky: 28. Ovečkin, 59. Oshie - 13. Crosby. Střely na branku: 22:42. Diváci: Hvězdy zápasu: 1. Holtby, 2. Oshie, 3. Carlsson (všichni Washington).

Colorado - Nashville 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 28. Calvert - 14., 18. a 40. Sissons, 58. Hartman. Střely na branku: 25:34. Diváci: 16.923. Hvězdy zápasu: 1. Sissons, 2. Bonino (oba Nashville), 3. Calvert (Colorado).

Anaheim - Calgary 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky: 9. Silfverberg, 12. Henrique, 47. Getzlaf - 18. M. Tkachuk, 47. Jankowski. Střely na branku: 24:39. Diváci: 16.461. Hvězdy zápasu: 1. Getzlaf, 2. Manson, 3. Rakell (všichni Anaheim).

Zápas nedohrál Jevgenij Malkin za nevybíravý faul ramenem do hlavy T.J. Oshieho, který po návratu z ošetřovny rozhodl v čase 58:46.
Zápas nedohrál Jevgenij Malkin za nevybíravý faul ramenem do hlavy T.J. Oshieho, který po návratu z ošetřovny rozhodl v čase 58:46.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud