15. listopadu 2019 • 06:36

Hertl dal dva góly a uspěl popáté v řadě, dvakrát pálil i Chytil

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Tomáš Hertl pomohl dvěma góly k výhře San Jose nad Anaheimem 5:3, skóroval v pátém utkání v řadě a v sezoně už má deset branek. Dvakrát uspěl také Filip Chytil z NY Rangers, ten ale pouze zmírnil nakládačku 3:9, kterou jeho tým dostal od Tampy Bay.



Hertl, který si v posledních pěti zápasech připsal šest gólů a tři přihrávky, vyrovnal na 1:1 a 2:2. Odchovanec pražské Slavie se poprvé prosadil v osmé minutě z dorážky a v závěru druhé třetiny se trefil z pravé kruhu přesně do vzdálenějšího růžku. San Jose otočilo dvěma góly ve 49. a 51. minutě. Anaheim ještě zápas zdramatizoval, když střelu Maxe Jonese srazil do vlastní sítě Radim Šimek. Výhru v závěru pojistil Logan Couture.

VIDEO: Hertl srovnával na 2:2

Hertl se na ledě neradoval se svými spoluhráči z výhry, protože v průběhu třetí třetiny odstoupil po střetu se Samem Steelem. Trenér San Jose Peter DeBoer neměl zprávy o zdravotním stavu českého útočníka, který po zápase nebyl k dispozici novinářům, aby upřesnil, co mu je. Až Couture situaci objasnil. „Kdykoli se vám něco stane s kolenem, není to dobré. Ale mluvil jsem s ním a říkal, že to bude dobré. To je pozitivní,“ řekl.

Tampa vyrovnávala klubové rekordy

Palát se zaskvěl krásným sólem, když převzal ve vlastním pásmu puk a namířil si to k brance. Český útočník se při průniku drze protáhl mezi dvěma bránicími hráči a střelou z levého kruhu zvýšil už v sedmé minutě na 4:0. Po snížení Rangers nastřílela Tampa Bay další čtyři branky ve druhé třetině.

VIDEO: Palátův gól byl vítězný

Až za stavu 1:8 se poprvé prosadil Chytil, který snížil v oslabení po přihrávce Libora Hájka střelou švihem z mezikruží. Poté domácí využili pátou přesilovou hru v zápase a v 56. minutě stanovil konečné skóre Chytil. V přečíslení přihrál dva na jednoho Pavlu Bučněvičovi, jehož střelu dorazil do prázdné branky. Kroměřížský rodák vstřelil od povolání do hlavního týmu Rangers šest branek v osmi zápasech.

VIDEO: Chytil uspěl v oslabení

Tampa Bay vyrovnala klubový rekord v počtu vstřelených gólů i využitých přesilových her. „Nechtěli jsme pouštět nohu z plynu. Většinu zápasu jsme výborně útočili,“ řekl kapitán Steven Stamkos. „Jsou to unikátní zápasy. Nikdo není v lize o tolik lepší, aby vyhrával 9:3. Jednou dvakrát za sezonu se to ale takhle sejde,“ uvedl kouč Tampy Bay Jon Cooper. Hlavním strůjcem úspěchu byl Nikita Kučerov (1+3).

Nečas připravil vítězný gól

Martin Nečas připravil vítězný gól Caroliny, která uspěla v Buffalu 5:4 v prodloužení. Český útočník projel celým kluzištěm a dostal se za obranu domácích, ale nestihl už zakončit, a tak zvolil zpětnou přihrávku na Dougieho Hamiltona, který střelou bez přípravy rozhodl v čase 62:28.

„(Nečas) nabral dobrou rychlost a doufal jsem, že to zakončí gólem. Ztratil ale trochu kontrolu nad pukem, snažil jsem se mu proto nabídnout na přihrávku a rozhodl jsem se vypálit,“ uvedl Hamilton, který je s devíti góly nejlepším střelcem mezi obránci. „Je moc šikovný. Dokáže vytvořit skvělé akce,“ chválil Nečase trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

VIDEO: Nečas nahrál na gól v prodloužení

Carolina měla blíže k výhře už v základní hrací době, kdy ztratila vedení 3:1 a za stavu 4:3 inkasovala 41 sekund před koncem třetí třetiny. Brankář Petr Mrázek zlikvidoval 29 střel a připsal si deváté vítězství v sezoně. Buffalo, v jehož sestavě scházel zraněný Vladimír Sobotka, prohrálo pošesté za sebou.

McDavid poprvé nasbíral 6 bodů

Útočník Connor McDavid si připsal v NHL poprvé v jednom utkání šest bodů, když hattrickem a třemi přihrávkami zařídil výhru Edmontonu 6:2 nad Coloradem. U pěti gólů asistoval Leon Draisaitl, který vede produktivitu soutěže s 41 body (15+26) před McDavidem (14+23) a Davidem Pastrňákem z Bostonu (16+15).

McDavid měl už po úvodní třetině na kontě čtyři body (2+2) a hattrick zkompletoval ve 29. minutě. Kapitán Edmontonu ještě zaznamenal v závěru prostřední části přihrávku a je prvním hráčem od roku 2013, který posbíral v utkání základní části šest bodů.

„Jsou večery, kdy se daří a kdy to tolik nejde. Tentokrát jsem se cítil dobře, pomohlo mi, že jsme se brzy prosadili,“ řekl McDavid. Rekord drží Darryl Sittler, který si v roce 1976 připsal deset bodů (6+4). Brankář Colorada Adam Werner, který minule nahradil po 31 sekundách hry zraněného Pavla Francouze a blýskl se 40 zásahy při výhře 4:0 nad Winnipegem, byl po pěti gólech střídán.

Polák se vrátil, Hronek nehrál

Roman Polák, který utrpěl v úvodním utkání sezony po nárazu do mantinelu menší zlomeninu hrudní kosti, se po měsíci a půl vrátil do sestavy Dallasu. Český obránce vynikal ve Vancouveru obětavou hrou a šesti zblokovanými střelami pomohl k výhře 4:2. Jednou přihrávkou přispěl k vítězství Radek Faksa.

Roman Polák se vrátil do sestavy Dallasu, odehrál 18 minut a 24 vteřin a zblokoval šest střelFoto Jonathan Hayward/the Canadian Press via AP

Naopak v zadních řadách Detroitu, který prohrál v Los Angeles 2:3 v prodloužení, scházel Filip Hronek. Zdravotní stav českého obránce, jenž v minulém utkání skóroval, by ale neměl být vážný. Podle kouče Jeffa Blashilla neutrpěl Hronek zlomeninu, pouze má určitou část těla naraženou.

Góly

Domácí: 02:39. L. Schenn, 05:41. Killorn, 06:20. Kučerov, 06:42. Palát, 27:07. Stamkos, 30:19. Maroon, 34:17. Shattenkirk, 39:01. Killorn, 52:24. Gourde

Hosté: 14:27. Kreider, 42:22. Chytil, 55:28. Chytil

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Sergačjov, L. Schenn – Kučerov, B. Point, T. Johnson – Verhaeghe, Stamkos (C), Palát – Joseph, Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Maroon.

Hosté: Georgijev (7.–41. H. Lundqvist) – Trouba (A), Hájek, DeAngelo, Skjei, Fox, R. Lindgren – Fast (A), R. Strome, Panarin – Bučněvič, Chytil, Kreider (A) – Haley, B. Howden, Lemieux – Br. Smith, L. Andersson, McKegg.

Rozhodčí

Hanson, Walsh – Kovachik, Gibbs

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19 092 diváků

Góly

Domácí: 35:08. Barkov, 47:13. Trocheck, 58:26. Trocheck

Hosté: 23:45. Morrissey, 44:28. Ehlers, 54:52. Scheifele, 57:02. Lowry

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Montembeault) – Ekblad (A), Yandle, Strålman, Matheson, Brown, Pysyk – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – B. Boyle, Trocheck (A), Connolly – Vatrano, Malgin, Hoffman – Sceviour, Acciari, Hunt.

Hosté: Brossoit (Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, D. Kulikov, Sbisa, Beaulieu – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, Gustafsson, Luoto.

Rozhodčí

O´Halloran, Pochmara – Racicot, Suchánek

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

12 190 diváků

Góly

Domácí: 14:39. Fiala, 45:39. Parise, 52:11. Greenway

Hosté: 25:04. Garland, 47:32. Crouse

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Stalock) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Hunt, Soucy – Zuccarello, E. Staal, Zucker – Fiala, M. Koivu (C), Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, Donato.

Hosté: Raanta (Kuemper) – Demers, Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Oesterle, Ljubuškin – Kessel, Schmaltz, Dvorak – Hinostroza, Stepan (A), Keller – Garland, Söderberg, Crouse – Fischer, Richardson (A), Grabner.

Rozhodčí

Marc Joannette, Chris Lee – Jesse Marquis, Ryan Galloway

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

17 079 diváků

Góly

Domácí: 06:16. Nugent-Hopkins, 12:14. McDavid, 12:42. Kassian, 15:51. McDavid, 28:32. McDavid, 38:15. Nugent-Hopkins

Hosté: 01:20. Burakovsky, 36:36. Burakovsky

Sestavy

Domácí: M. Smith (Koskinen) – Nurse, Bear, Klefbom (A), Jones, K. Russell, Benning – Draisaitl, McDavid (C), Kassian – Neal, Nugent-Hopkins (A), J. Archibald – Nygård, Haas, Chiasson – Khaira, Sheahan, P. Russell. Hlavní trenér: Dave Tippett.

Hosté: Werner (29. Bibeau) – Girard, E. Johnson (A), Graves, Makar, Cole, Connauton – Calvert (A), MacKinnon (A), Donskoi – Burakovsky, Kadri, Compher – Nieto, Bellemare, Ničuškin – Jost, Kameněv, Tynan. Hlavní trenér: Jared Bednar.

Rozhodčí

Ghislain Hebert, Garrett Rank. Čároví: Bevan Mills, Travis Gawryletz

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

17188 diváků

Góly

Domácí: 25:21. Virtanen, 31:30. Stecher

Hosté: 03:45. Dowling, 24:03. Comeau, 38:29. Seguin, 57:24. Radulov

Sestavy

Domácí: Markström (Demko) – Edler (A), T. Myers, Q. Hughes, Ch. Tanev (A), Jo. Benn, Stecher – Leivo, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat (C), Virtanen – Bärtschi, Gaudette, J. T. Miller – Schaller, Graovac, Eriksson.

Hosté: Chudobin (Bishop) – Lindell (A), Fedun, Oleksiak, Heiskanen, Sekera, R. Polák – Ja. Benn (C), Dowling, Seguin (A) – Caamano, Pavelski, Gurjanov – Radulov, Gardner, Perry – Dickinson, Faksa, Comeau.

Rozhodčí

Justin StPierre, Kelly Sutherland – Shandor Alphonso, Brandon Gawryletz

Stadion

Rogers Arena, Vancouver, BC

Návštěva

18 642 diváků

Góly

Domácí: 01:09. Rakell, 33:00. Silfverberg, 55:50. Jones

Hosté: 07:04. Hertl, 38:28. Hertl, 48:05. Burns, 50:32. E. Kane, 59:22. Couture

Sestavy

Domácí: Gibson (R. Miller) – Ja. Larsson, Fowler, Mahura, Gudbranson, Guhle, Holzer – N. Ritchie, Getzlaf, O. Kaše – Rakell, Henrique, Silfverberg – Jones, Steel, Terry – Deslauriers, D. Grant, Rowney.

Hosté: M. Jones (Dell) – R. Šimek, Burns, Vlasic, E. Karlsson, Dillon, Prout – E. Kane, Couture, Labanc – Meier, Hertl, Goodrow – Sörensen, J. Thornton, Marleau – Radil, Gambrell, M. Karlsson.

Rozhodčí

Pollock, Kozari – Baker, Knorr

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

16 007 diváků

Góly

Domácí: 05:47. Kopitar, 58:12. A. Kempe, 60:23. Iafallo

Hosté: 24:36. Bertuzzi, 42:58. Bertuzzi

Sestavy

Domácí: Quick (J. Campbell) – Martinez, Doughty, B. Hutton, Walker, Roy, J. Ryan – Iafallo, Kopitar, D. Brown – J. Carter, Amadio, Toffoli – A. Kempe, Lizotte, Wagner – Luff, Prochorkin, Clifford.

Hosté: J. Bernier (Howard) – Bowey, Green, Biega, Cholowski, Ericsson, McIlrath – Bertuzzi, D. Larkin, Mantha – Fabbri, Filppula, Athanasiou – Perlini, Nielsen, Erne – Helm, Ehn, Smith.

Rozhodčí

O'Rourke, Dwyer – Berg, Nansen

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Návštěva

16.871 diváků

Góly

Domácí: 04:26. Skinner, 35:04. Lazar, 53:35. Jokiharju, 59:19. Jo. Larsson

Hosté: 12:07. J. Staal, 17:17. Aho, 20:49. T. Teräväinen, 56:06. Svečnikov, 62:28. D. Hamilton

Sestavy

Domácí: C. Hutton (Ullmark) – McCabe, Ristolainen, Dahlin, Montour, Scandella, Jokiharju – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Skinner, Rodrigues, Sheary – Vesey, Mittelstadt, Lazar – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

Hosté: Mrázek (Reimer) – Slavin, D. Hamilton, Edmundson, Pesce, Gardiner, H. Fleury – Svečnikov, Aho, T. Teräväinen – Dzingel, J. Staal, Foegele – Niederreiter, Wallmark, Nečas – B. McGinn, Haula, Gibbons.

Rozhodčí

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud