12. srpna 2020 • 07:42

Únava, ale zábava! Šest hodin na ledě, rekord pro gólmana, kouč hladověl

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střela Nikity Kučerova trefila zadáka Gavrikova a odrazila se k Braydenu Pointovi. Rychlá rána na branku, gól! Čas 10:27... v pátém prodloužení! Tampa byla v prvním zápase série s Columbusem (3:2 v prodloužení) šťastnější a zvládla hokejový maraton, ve kterém se přepisovaly rekordy, a který trval tak dlouho, že dokonce odložil zápas Caroliny s Bostonem.



Dvougólový Point byl jedním z hrdinů dlouhého zápasu, svůj rozhodující gól každopádně nijak nekomplikoval. „Jenom jsem viděl puk, tak jsem ho hodil na bránu. Moc jsem nemířil, jenom jsem to tam poslal a naštěstí trefil růžek,“ vydýchával po náročné šichtě. 

„Bylo to unavující. Ale celkem zábava,“ usmíval se 24letý útočník. „Nevím, kolik hráčů odehrálo takhle dlouhý zápas. Bylo to vzrušující.“

Aby ne, tenhle zápas přepsal pár historických statistik. Andrej Vasilevski v brance Lightning pochytal 61 střel, jeho protějšek Joonas Korpisalo rovnou 85! To je nový rekord NHL. „Jdu zákrok od zákroku, moc o tom nepřemýšlím,“ mávl rukou finský gólman. „Cítil jsem se celkem dobře, kluci přede mnou bojovali.“

Oba týmy dohromady vystřelily 151krát, což je nejvíc v jediném zápase od doby, kdy NHL začala tuto statistiku oficiálně sledovat v sezoně 1955/56. Další rekord si připsal zadák Columbusu Seth Jones, který zapsal ice time 65:06. Smeknout se sluší i před Victorem Hedmanem z Tampy, který strávil na ledě 57 minut a 38 sekund, ačkoli poté, co v sobotu odstoupil ze zápasu předčasně, nebylo jasné, zda bude vůbec hrát.

Tampa Bay zvládla zápas s Columbusem v pátém prodloužení
Tampa Bay zvládla zápas s Columbusem v pátém prodloužení

„Někdy prostě prohrajete zápas. Tohle bylo jen dlouhé prodloužení, které jsme prohráli,“ řekl Oliver Bjorkstrand, útočník Columbusu.I trenér John Tortorella nepřikládal číslům nějakou velkou váhu. „Teď si prostě musíme odpočinout a připravit se na další zápas,“ sdělil s výhledem na čtvrteční druhý mač.

Odpočinek jistě bude třeba. Podle oficiálního zápasu se hrálo 150 minut a 27 sekund čistého času, jde tedy o čtvrtý nejdelší zápas v historii NHL. Jak informuje Sportsnet, někteří hráči kvůli startu ve 3 hodiny odpoledne stihli jen snídani a určitě nečekali, že v aréně stráví přes šest hodin, než se dostanou k velmi pozdní večeři.

Tu si mohli užít zástupci Caroliny a Bostonu. Na led měli jít po Tampě s Columbusem v osm večer, prodloužení o pěti dějstvích ale jejich zápas odložilo až o další den. „Dal jsem si pizzu, byla vynikající,“ okomentoval svůj náhradní program trenér Bruins Bruce Cassidy pro Sportsnet.

To kouči Lightning pomohl, mimo jiné, půst. „Budu si navždy pamatovat, jak mi po celý zápas mrzly nohy, proslov k týmu před pátým prodloužením, a to, jak jsem se díval na svůj lososový salát a po celou dobu zápasu jsem ho chtěl sníst,“ vyprávěl Jon Cooper po otázce, jaké aspekty předlouhého zápasu mu navždy zůstanou v paměti. „Ale řekl jsem si, že když ho spořádám, tak nám zkazím karmu. Tak jsem zůstal hladový.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud