18. června 2021 • 08:00

Tampa vyhrála nad Islanders 2:1 a ujala se vedení v sérii, rozhodl Point

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay vyhráli na ledě New York Islanders 1:2 a stejným poměrem vedou i v semifinálové sérii play off NHL. Výhru obhájců Stanleyova poháru trefil na konci druhé třetiny Brayden Point.



Skóre zápasu otevřel v polovině první třetiny Yanni Gourde, který po přihrávce Blakea Colemana z úhlu prostřelil Semjona Varlamova.

Islanders vyrovnali v 38. minutě zásluhou bojovnosti Cala Clutterbucka. Křídelní útočník čtvrté formace se po střele Matta Martina nejlépe zorientoval před brankou Andreje Vasilevského a mezi třemi obránci Tampy se dostal k úspěšné dorážce.

Point však rychle vrátil vedení na stranu Lightning. V čase 39:42 v pádu překonal Varlamova a rozhodl o vítězství floridského celku. Kanadský útočník se prosadil čtyři sekundy po uplynutí přesilové hry a svým jedenáctým gólem si upevnil vedení v tabulce střelců.

Centr první formace Tampy jako první hráč od play off 2005/2006 skóroval v šestém zápase v řadě. Před patnácti lety svou střeleckou sérii protáhl na šest duelů český útočník Martin Havlát.

Asistencí se na Pointově brance podílel nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu Stanley Cupu Nikita Kučerov, který si připsal 118. bod v play off v kariéře a osamostatnil se na čtvrtém místě v historickém pořadí ruských hokejistů. Více bodů v bojích o Stanley Cup nashromáždili z jeho krajanů pouze Sergej Fjodorov (176), Jevgenij Malkin (174) a Alexandr Ovečkin (135).

Třetí třetinu si Lightning pohlídali a připsali si důležité vítězství na soupeřově ledě. „S jednobrankovým náskokem jsme do třetí třetiny nevstupovali poprvé. Víme, jak v takových situacích hrát a vyhovuje nám to,“ řekl kapitán Steven Stamkos. „Potvrdili, že jsou obhájci titulu a vědí, jak se v těchto vypjatých chvílích zachovat. My jsme se málo tlačili do branky a bránění těsného náskoku jsme jim docela ulehčili,“ uvedl k závěrečné třetině trenér Islanders Barry Trotz.

Steven Stamkos zakončuje před brankářem Semjonem Varlamovem
Steven Stamkos zakončuje před brankářem Semjonem Varlamovem

Důležitým faktorem, který pomohl Tampě k vítězství, byla obětavost v obranném pásmu. Hráči Lightning zblokovali 21 střel a výraznou měrou pomohli brankáři Vasilevskému. „V dnešním zápase nám k výhře pomohla vůle. Pokud budeme chtít uspět i v dalším utkání, budeme muset hrát stejně obětavě jako dnes,“ řekl trenér Tampy Jon Cooper.

Jeho svěřenci vyhráli podruhé za sebou a po zaváhání v prvním domácím duelu otočili stav série na 2:1. Čtvrtý zápas je v newyorském Nassau Coliseu na programu v sobotu.

Góly

Domácí: 37:01. Clutterbuck

Hosté: 10:05. Gourde, 39:43. B. Point

Sestavy

Domácí: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.

Hosté: McElhinney (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh, D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

Rozhodčí

Sutherland, Furlatt – Murray, Brisebois

Stadion

Nassau Coliseum, New York

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud