10. dubna 2022 • 07:23

SESTŘIHY: Vrána dvakrát pálil proti Voráčkovi. Skórovali Zacha i Hertl

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil v NHL dvě branky Detroitu při prohře s Columbusem 4:5 v prodloužení a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. V dresu vítězů si připsal Jakub Voráček jednu přihrávku. Pavel Zacha zpečetil gólem výhru New Jersey 3:1 v Dallasu. Naopak branka Tomáše Hertla nestačila San Jose, který podlehl ve Vancouveru 2:4.



Andrej Šustr pomohl dvěma asistencemi a Dominik Simon jednou přihrávkou k výhře Anaheimu 5:3 ve Filadelfii. Český obránce tím zdvojnásobil počet bodů v této sezoně, má aktuálně bilanci 1+3. Karel Vejmelka inkasoval šestkrát z 39 střel při prohře Arizony 1:6 ve Vegas.

Vrána vyrovnal na 1:1 a 4:4. Při prvním gólu zachytil u vlastní modré čáry nepřesnou přihrávku, v souboji jeden na jednoho přebruslil obránce Vladislava Gavrikova a individuální akci zakončil mezi betony Elvise Merzlikinse. Druhou branku dal v 57. minutě po vhazování. Český útočník, který po operaci ramene zasáhl do aktuální sezony až začátkem března, má na kontě už deset branek v 16 odehraných zápasech.

„Bylo by příjemné mít ho celou sezonu k dispozici. Jeho góly by se nám hodily, protože spoustu zápasů jsme ztratili těsně a on umí své šance proměňovat. Potřebujeme, aby v tom pokračoval i příští sezonu,“ uvedl kapitán Detroitu Dylan Larkin o Vránovi, který od loňské výměny z Washingtonu vstřelil za Red Wings 18 branek v 27 duelech. „Víme, že je to střelec, ale hrál dobře i směrem dozadu. To od něj potřebujeme, abychom vyhrávali. Poslední zápasy byl velmi dobrý,“ doplnil kouč Jeff Blashill.

Vránu předčil v utkání jen Jack Roslovic, který gólem v prodloužení zkompletoval hattrick. Columbus v průběhu utkání otočil skóre z 1:2 na 4:2. U vyrovnávací trefy asistoval Voráček, který pomohl spoluhráčům vybojovat za brankou puk.

Dallas vedl po dvou třetinách brankou Ryana Sutera v přesilové hře 1:0, ale New Jersey v posledním dějství třemi góly otočilo. Vyrovnal Ty Smith, rozdílovou branku vstřelil Nico Hischier v čase 58:49 a o deset sekund později zvýšil z přečíslení Zacha, který předchozích šest zápasů nebodoval. Český útočník se prosadil švihem z levého kruhu ke vzdálenější tyči a připsal si čtrnáctou trefu sezony.

Hertl vyrovnal v osmé minutě v přesilové hře z dorážky na 1:1 a zaznamenal 28. gól sezony. Zápas rozhodl Alex Chiasson, který v čase 42:07 zlomil nerozhodný stav 2:2 a San Jose už nenašlo odpověď. V obraně poražených nastoupil po více než měsíci Radim Šimek.

Philadelphia vedla už ve třetí minutě 2:0, ale Anaheim v prostřední třetině třemi góly otočil na 3:2. Šustr si připsal asistenci u druhého gólu, který dal Zach Aston-Reese tečí střely Adama Henriquea. Flyers ve 45. minutě vyrovnali trefou Ivana Provorova, ale Trevor Zegras svou druhou brankou v zápase strhl vedení na stranu Ducks. Výhru pojistil Derek Grant po české spolupráci a po křížném pasu Šustra zakončoval do odkryté branky.

Florida i s Radko Gudasem v sestavě porazila Nashville 4:1 a připsala si sedmou výhru v řadě. Český bek, který minule nehrál, zblokoval pět střel a zaznamenal nejvíc srážek ze všech (9). Po jednom střetu, kdy poslal k ledu Nicka Cousinse při přechodu do útočného pásma, jej vyzval na pěstní souboj Luke Kunin. Gudas jasně vyhrál, po pár ranách povalil soupeře na zem. Gólman poražených David Rittich sledoval zápas ze střídačky.

New York Rangers i bez Filipa Chytila, který je zraněný v horní části těla, přehrál Ottawu i díky dvěma gólům Chrise Kreidera 5:1. Díky vítězství postoupil do play off, které si zahraje poprvé od roku 2017.

Účast ve vyřazovací části si zajistilo i Toronto, které zdolalo na svém ledě Montreal 3:2. Domácí nasměroval k výhře Auston Matthews, který dostal tým dvěma góly během 27 sekund do vedení 2:0. Nejlepší střelec sezony se zlepšil na 58 branek, přičemž 50 branek vstřelil v posledních 50 zápasech. Hranici 60 gólů pokořil naposledy Steven Stamkos před deseti lety.

V souboji dvou hvězd ligy se radoval z gólu i výhry Alexandr Ovečkin, který zvítězil s Washingtonem 6:3 v Pittsburghu. Domácí Sidney Crosby vyšel naprázdno, zatímco jeho spoluhráč Jevgenij Malkin si připsal 700. přihrávku jako 57. hráč v historii soutěže. Milníku dosáhl v 976. startu. Vítek Vaněček plnil roli náhradního gólmana Capitals.

Jako brankářská dvojka figurovali v sobotním programu NHL i Pavel Francouz při výhře Colorada 2:1 po nájezdech v Edmontonu a Daniel Vladař, který se radoval z vítězství Calgary 4:1 v Seattlu. U všech čtyř branek asistoval obránce Noah Hanifin.

Góly

Domácí: 33:31. R. Suter

Hosté: 44:26. Ty Smith, 58:49. N. Hischier, 58:59. Zacha

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – R. Suter, M. Heiskanen, Hanley, J. Klingberg, Harley, Hakanpää, Lindell – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Jamie Benn, Seguin, Studenič – Kiviranta, Naměstnikov, A. Radulov – M. Raffl, Faksa, Glendening.

Hosté: Daws (A. Hammond) – Severson, Graves, D. Hamilton, Ty Smith, P. K. Subban, Bahl – Colton White, Šarangovič, N. Hischier – Bratt, Tatar, Zacha – Mercer, Kuokkanen, J. Boqvist – Zetterlund, Greer, M. McLeod – A. Johnsson.

Rozhodčí

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Góly

Domácí: 00:45. Rust, 18:34. J. Carter, 19:34. Boyle

Hosté: 01:01. Marcus Johansson, 07:24. D. Orlov, 24:49. Ovečkin, 51:35. T. Wilson, 58:19. Kuzněcov, 59:33. Fehérváry

Sestavy

Domácí: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson, Marino – Guentzel, Crosby (C), Rust – Zucker, Malkin (A), Rakell – Rodrigues, J. Carter, Kasperi Kapanen – Boyle, Blueger, D. Heinen.

Hosté: Samsonov (Vaněček) – Fehérváry, Carlson (A), D. Orlov, Nick Jensen, T. van Riemsdyk, J. Schultz – Ovečkin (C), Kuzněcov, Hathaway – Mantha, Bäckström (A), T. Wilson – Marcus Johansson, McMichael, Oshie – Eller, N. Dowd, Johan Larsson.

Rozhodčí

Rooney, O'Rourke – Pancich, Barton.

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18 404 diváků

Góly

Domácí: 05:52. Johansen

Hosté: 03:43. Verhaeghe, 35:16. A. Lundell, 58:53. Huberdeau, 59:10. Forsling

Sestavy

Domácí: Saros (Rittich) – Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), A. Carrier, Borowiecki, Lauzon – F. Forsberg, Johansen, Tomasino – Tolvanen, Mikael Granlund (A), Duchene – Trenin, Sissons, Jeannot – Cousins, Kunin, Luff.

Hosté: S. Knight (Bobrovskij) – Chiarot, Weegar, Forsling, Montour, Lucas Carlsson, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Duclair – Huberdeau (A), S. Bennett, Giroux – Marchment, A. Lundell, S. Reinhart – Lomberg, Luostarinen, Hörnqvist (A).

Rozhodčí

McIsaak, Chmielewski – Rody, Cormier

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 465 diváků

Góly

Domácí: 12:32. Panarin, 26:56. Copp, 29:05. Kreider, 37:27. R. Strome, 57:31. Kreider

Hosté: 02:22. Watson

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (A. Georgijev) – R. Lindgren, A. Fox, K'A. Miller, Trouba, Braun, B. Schneider – Kreider (A), Zibanejad, Vatrano – Panarin (A), R. Strome, Copp – Lafreniere, Goodrow (A), Kakko – Dryden Hunt, K. Rooney, Reaves.

Hosté: A. Forsberg (Sögaard) – Brännström, Zub, Del Zotto, Hamonic, Holden (A), N. Zajcev – B. Tkachuk (C), Norris, M. Joseph – Formenton, Tierney, Gaudette – P. Kelly, Colin White, C. Brown (A) – Gambrell, Kastelic, Watson.

Rozhodčí

Blandina, MacDougall – Deschamps, Alphonso

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 33:41. J. Vrána, 37:21. Gagner, 55:35. Dylan Larkin, 56:33. J. Vrána

Hosté: 13:14. Roslovic, 38:01. Sillinger, 44:04. Roslovic, 52:36. Danforth, 62:55. Roslovic

Sestavy

Domácí: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser, Hronek, M. Staal, G. Lindström, Oesterle – L. Raymond, Dylan Larkin, Bertuzzi – Zadina, P. Suter, J. Vrána – M. Rasmussen, Veleno, Sundqvist – Gagner, Stephens, Erne.

Hosté: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Werenski, A. Boqvist, Gavrikov, Bean, Christiansen, Bayreuther – Laine, Roslovic, Nyquist – O. Bjorkstrand, Sillinger, J. Voráček – Bemström, Danforth, E. Robinson – Meyer, B. Gaunce.

Rozhodčí

Lambert, Dunning – Suchanek, Nagy

Stadion

Little Caesars Arena, Detroit

Góly

Domácí: 01:39. Sanheim, 02:28. Hodgson, 43:52. Provorov

Hosté: 23:06. Milano, 24:38. Aston-Reese, 34:13. Zegras, 51:38. T. Terry, 54:33. D. Grant

Sestavy

Domácí: M. Jones (Hart) – York, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Attard, Connauton – Atkinson, Laughton, N. Cates – Konecny, Frost, J. van Riemsdyk – Tippett, K. Hayes, Hodgson – Lindblom, N. Thompson, P. Brown.

Hosté: Stolarz (J. Gibson) – Drysdale, Fowler, Shattenkirk, Vaakanainen, Šustr, Benoit – T. Terry, Zegras, D. Grant – Mayhew, Henrique, Aston-Reese – S. Carrick, Lundeström, Milano – Lettieri, Steel, Comtois – D. Simon.

Rozhodčí

Joannette, Halkidis – Galloway, Murray

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Góly

Domácí: 05:00. Kuhlman

Hosté: 03:55. Coleman, 19:43. T. Lewis, 28:39. Michael Stone, 58:33. Toffoli

Sestavy

Domácí: Grubauer (Driedger) – Vince Dunn, A. Larsson (A), Soucy, C. Fleury, Oleksiak, Borgen – Donato, Wennberg, Eberle (A) – McCann, Geekie, Kuhlman – V. Rask, Gourde (A), Lind – Sprong, Sheahan, Donskoi.

Hosté: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Mackey, Ch. Tanev (A), Zadorov, Michael Stone – J. Gaudreau, E. Lindholm, M. Tkachuk (A) – Mangiapane, Backlund (A), Toffoli – D. Dubé, T. Lewis, Coleman – Lucic, R. Carpenter, B. Ritchie.

Rozhodčí

Anderson, Hanson – Mills, Hunt.

Stadion

Climate Pledge Arena, Seattle

Návštěva

17 151 diváků

Góly

Domácí: 13:32. Matthews, 13:59. Matthews, 28:07. Tavares

Hosté: 25:58. Edmundson, 38:03. Caufield

Sestavy

Domácí: Kallgren (J. Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Holl, Giordano, Brodie, Muzzin – Marner (A), Matthews, Bunting – Kerfoot, Tavares (C), I. Michejev – Engvall, Kämpf, W. Nylander – Spezza, Blackwell, Simmonds.

Hosté: J. Allen (14. Montembeault) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Ch. Wideman, Harris – R. Pitlick, Suzuki (A), Caufield – Josh Anderson, Evans, M. Hoffman – B. Gallagher (A), Dvorak, Armia – T. Pitlick, Dauphin, Pezzetta.

Rozhodčí

Kevin Pollock, Chris Schlenker. Čároví: Kyle Flemington, Devin Berg

Stadion

Scotiabank Arena, Toronto

Návštěva

19113 diváků

Góly

Domácí: 14:21. Leddy, 17:10. Tarasenko, 24:05. Faulk, 25:41. Faulk, 36:57. I. Barbašev, 39:21. R. Thomas

Hosté: 38:41. G. Hutton

Sestavy

Domácí: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Leddy, Bortuzzo, C. Rosén – Tarasenko (A), R. Thomas, Bučněvič – Perron, R. O'Reilly (C), Saad – Toropčenko, B. Schenn (A), I. Barbašev – N. Walker, L. Brown, Kyrou.

Hosté: Varlamov (I. Sorokin) – Dobson, Chára, Pulock, Pelech, Greene, G. Hutton – Beauvillier, Nelson (A), A. Lee (C) – Palmieri, Pageau, Bailey (A) – Wahlstrom, Barzal, Ross Johnston – Parise, M. Martin, Andreoff.

Rozhodčí

Kozari, L´Ecuyer – Murray, Baker.

Stadion

Enterprise Center, St. Louis

Návštěva

18 096 diváků

Góly

Domácí: 06:23. Whitecloud, 06:40. Pacioretty, 20:40. Dadonov, 45:24. McNabb, 52:05. Leschyshyn, 57:38. Eichel

Hosté: 10:17. Hayton

Sestavy

Domácí: Lehner (Lo. Thompson) – McNabb, Theodore, B. Hutton, Pietrangelo (A), Martinez (A), Whitecloud – Dadonov, Eichel, N. Roy – Marchessault (A), W. Karlsson, Amadio – Pacioretty, Stephenson, Janmark – J. Röndbjerg, Leschyshyn, Kolesar.

Hosté: K. Vejmelka (Säteri) – Gostisbehere, Mayo, Dineen, Strälman (A), Capobianco, Koljačonok – N. Ritchie, T. Boyd, N. Schmaltz – Carcone, Hayton, Kessel – J. Jeník, Beagle (A), L. Eriksson – Maccelli, Galchenyuk, Ladd (A).

Rozhodčí

Hebert g., Hebert J. – Apperson, Gibbons

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 123 diváků

Góly

Domácí: 45:24. Foegele

Hosté: 54:53. MacKinnon, . MacKinnon

Sestavy

Domácí: Koskinen (M. Smith) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Keith, Barrie, Kulak – Puljujärvi, McDavid (C), E. Kane – Yamamoto, Draisaitl (A), Hyman – D. Ryan, Nugent-Hopkins, Foegele – Kassian, R. McLeod, Brassard.

Hosté: Kuemper (Francouz) – Makar (A), Byram, Manson, D. Toews, Girard, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Compher, Lehkonen – Aube-Kubel, N. Sturm, Newhook – L. O'Connor, Cogliano, Helm.

Rozhodčí

Meier, Rank – MacPherson, Cherrey

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Góly

Domácí: 02:03. Dickinson, 24:49. Garland, 42:07. Chiasson, 59:59. L. Schenn

Hosté: 07:34. Hertl, 38:37. Bonino

Sestavy

Domácí: Demko (Halák) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Burroughs, Dermott, B. Hunt – Garland, J. T. Miller (A), Elias Pettersson – Chiasson, Horvat (C), Podkolzin – Lockwood, Lammikko, Dickinson – B. Richardson, N. Petan.

Hosté: Kähkönen (J. Reimer) – B. Burns (A), Jaycob Megna, E. Karlsson (A), M. Ferraro, R. Merkley, M.-É. Vlasic, R. Šimek – Barabanov, Hertl (A), Balcers – Chmelevski, Couture (C), T. Meier – Nieto, Bonino, Gregor – Dahlén, Reedy.

Rozhodčí

Kendrick Nicholson, Jake Brenk. Čároví: Travis Gawryletz, Trent Knorr

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Návštěva

18607 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud