23. května 2022 • 06:47

Palát nahrál na vítězný gól Tampy. Kane srazil Calgary hattrickem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay zvládli ve 2. kole play off NHL s Floridou i třetí zápas a po vítězství 5:1 je dělí jedna výhra od postupu do finále Východní konference. Útočník Ondřej Palát v dresu Lightning, kteří útočí na třetí zisk Stanley Cupu za sebou, asistoval u vítězného gólu. Carolina na třetí vítězství v sérii s NY Rangers nedosáhla, v New Yorku prohrála 1:3 a v semifinále Východní konference vede 2:1. Na Západě Edmonton porazil Calgary 4:1 a po třech zápasech překlopil stav série na svou stranu.



Palát se ve 23. minutě za stavu 1:1 podílel na brance Slováka Erika Černáka. Český útočník poslal puk od pravého mantinelu, Ross Colton ho jemně tečoval a Černák krásně vymetl levý horní roh branky Sergeje Bobrovského. Třetí gól vstřelil ve 31. minutě kapitán Tampy Steven Stamkos, jenž se v závěru stejně jako Nikita Kučerov trefil do prázdné branky při power play Panthers.

Z výhry se v dresu domácího mužstva radoval i obránce Jan Rutta. Florida s jiným českým zadákem Radkem Gudasem je po zisku Prezidentovy trofeje za vítězství v základní části na hraně vyřazení. Série může skončit již v úterý ve čtvrtém duelu, který se bude hrát opět na ledě Tampy.

První duel v sérii s Carolinou zvládli hokejisté NY Rangers. Domácí hlavně díky výborně chytajícímu Igoru Šesťorkinovi porazili Hurricanes 3:1 a snížili na 1:2 na zápasy. Výhru v zaplněné Madison Square Garden vystřelili Mika Zibanejad, Chris Kreider a Tyler Motte.

Ze souboje českých útočníků vyšel lépe Filip Chytil, jenž v první formaci Rangers odehrál bezmála 13 minut a připsal si 4 střely. Martin Nečas v elitním útoku Hurricanes strávil na ledě 18 minut, utkání ale zakončil s dvěma zápornými body ve statistice plus/minus.

Ve třetím zápase vypjaté série mezi Edmontonem a Calgary řádil první útok Oilers. Evander Kane nastřílel hattrick, Connor McDavid zapsal tři asistence a Leon Draisaitl se podílel dokonce na čtyřech gólech.

Hvězdný McDavid hraje své nejlepší play off v kariéře. V deseti zápasech dosavadního průběhu vyřazovacích bojů nasbíral již 23 bodů (6+17) a produktivitu vede o čtyři zápisy před spoluhráčem Draisaitlem. Kane se díky třem trefám posunul do čela tabulky střelců před Jakea Guentzela z Pittsburghu.

 

Góly

Domácí: 13:21. Perry, 22:54. Černák, 30:23. Stamkos, 56:06. Kučerov, 57:51. Stamkos

Hosté: 16:07. Reinhart

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Elliott) – Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Bogosian, Sergačjov, Foote, Rutta – Stamkos (C), Cirelli, Kučerov – Palát, Paul, Killorn – Hagel, Colton, Perry – Maroon, Bellemare.

Hosté: Bobrovskij (Knight) – Chiarot, Ekblad, Forsling, Weegar, Montour, Gudas – Verhaeghe, Barkov (C), Giroux – Huberdeau (A), Bennett, Duclair – Acciari, Mamin, Reinhart – Lomberg, Luostarinen, Hörnqvist (A).

Rozhodčí

O'Rourke, L'Ecuyer – Barton, Daisy

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Návštěva

19092 diváků

Góly

Domácí: 11:54. Zibanejad, 25:55. Kreider, 58:37. Motte

Hosté: 28:18. Niederreiter

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Georgijev) – R. Lindgren, Fox, Miller, Trouba (A), Braun, Schneider – Kreider, Zibanejad (A), Chytil – Panarin, Strome (A), Lafreniere – Vatrano, Copp, Kakko – Reaves, Rooney, Motte.

Hosté: Raanta (Kočetkov) – Slavin (A), DeAngelo, Skjei, Pesce, Br. Smith, Cole – Teräväinen, Aho (A), Jarvis – Svečnikov, Trocheck, Nečas – Niederreiter, Staal (C), Fast – Domi, Kotkaniemi, Lorentz.

Rozhodčí

Rooney, Hebert – Murray, Gibbons

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 20:52. Hyman, 26:58. Kane, 27:51. Kane, 32:58. Kane

Hosté: 55:09. Kylington

Sestavy

Domácí: Mi. Smith (49.–53. Koskinen) – Nurse (A), Ceci, Keith, Bouchard, Kulak, Barrie – Kane, McDavid (C), Draisaitl (A) – Hyman, Nugent-Hopkins, Puljujärvi – Foegele, McLeod, Yamamoto – Archibald, Ryan, Kassian.

Hosté: Markström (41. Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Zadorov, Stone, Kylington, Gudbranson – J. Gaudreau (A), E. Lindholm (A), Tkachuk (A) – Mangiapane, Backlund, Coleman – Dubé, Järnkrok, Toffoli – Lucic, Lewis, Ritchie.

Rozhodčí

Dwyer, St. Laurent – Murchison, Shewchyk

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18 347 diváků

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud