Premium
26. července 2022 • 04:50

Analýza hvězd v trejdu: Tkachuk vás překvapí, Huberdeau má slabinu

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší výměna v éře platových stropů! I takto by se bez nadsázky dala nazvat ta páteční mezi Calgary a Floridou. Ještě nikdy za posledních 17 let nebyli do jednoho trejdu zahrnuti dva hráči po sezoně, v níž oba nasbírali 100 a více bodů. I proto jde o šok pro mnoho fanoušků NHL. Není divu. Jak trejd, zahrnující superhvězdy Matthewa Tkachuka a Jonathana Huberdeaua, vidí hokejoví analytici?



Než se přesuneme k analýze samotné výměny, v rychlosti si připomeňme, proč vůbec muselo k výměně ze strany Flames dojít.

Matthew Tkachuk se po konci uplynulého ročníku stal chráněným volným hráčem, ovšem vedení kanadského klubu před několika týdny oznámil, že rozhodně nemá v úmyslu strávit svá nejlepší hokejová léta právě v Calgary. Požádal o trejd.

To samozřejmě nijak nepotěšilo Brada Trelivinga, generálního manažera Flames, který už se tak musel potýkat s velikou ztrátou v podobě Johnnyho Gaudreaua. Ten se rozhodl jako nechráněný volný hráč na trhu upsat Columbusu. Nejproduktivnější hokejista týmu odešel bez jakékoliv náhrady.

Další takovou ztrátu si Treliving už rozhodně nemohl dovolit. Byl ovšem zahnán do kouta, postaven do opravdu nelehké situace. Ostatní kluby moc dobře věděly, že Tkachuk chce pryč. A dokonce měl vyjmenovat pouhých osm až deset týmů, kde je případně ochoten podepsat dlouhodobý kontrakt.

Florida byla jedním z nich.

Přitom podle několika zdrojů byli dlouho favoritem na Tkachukův zisk Carolina Hurricanes. Panthers tento boj ovšem nechtěli za žádnou cenu prohrát, rozhodli se zahrnout do balíčku i Huberdeaua, a dohoda mezi Calgary a Floridou byla na světě.

Flames kromě zmíněného Huberdeaua dále získali i MacKenzieho Weegara, Cole Schwindta a podmíněný výběr v 1. kole draftu 2025.

Tento trejd je také výjimečný v tom, že poprvé v historii NHL podepsal hráč ještě před samotnou výměnou prodloužení smlouvy s původním týmem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud