17. června 2008 • 10:09

Hedberg se upsal na dva roky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Švédský hokejový brankář Johan Hedberg podepsal v zámořské NHL novou dvouletou smlouvu s Atlantou, kde působí také talentovaný český gólman Ondřej Pavelec.



Bližší podrobnosti kontraktu nebyly zveřejněny, sám Hedberg však deníku Atlanta Journal-Constitution prozradil, že jeho plat bude podobný tomu z poslední sezony, kdy podle údajů hráčské asociace NHL pobíral 1,15 milionu dolarů.

"Jsem nadšený z toho, že jsem zpátky," řekl pětatřicetiletý Hedberg, který by se bez podpisu nové smlouvy stal k 1. červenci nechráněným volným hráčem. "Chceme se dát dohromady a pokusit se o lepší sezonu," připomněl rodák z Leksandu uplynulý ročník, v němž Atlanta zůstala daleko za očekáváním a do play off se nedostala.

Hedberg, který je mezi fanoušky jedním z nejoblíbenějších hráčů Thrashers, se objevil v 36 zápasech, v kterých vychytal 14 výher a průměrně inkasoval 3,46 gólu při úspěšnosti zákroků 89,2 procenta. Navrch přidal jedno čisté konto. Na konci sezony obdržel druhý rok za sebou klubovou cenu pro nejlepšího týmového hráče, o níž hlasují sami hokejisté.

Nový kontrakt se zkušeným gólmanem, jenž v NHL chytal také za Pittsburgh, Vancouver a Dallas, však bude s velkou pravděpodobností limitovat počet příležitostí, které dostane teprve dvacetiletý Pavelec, nedávný vítěz Calder Cupu v nižší AHL s farmářským týmem Chicago Wolves.

Jedničkou Thrashers totiž zůstává čtyřiadvacetiletý Fin Kari Lehtonen. "Cítím, že mohu oběma pomoci. Prošel jsem některými věcmi, jimiž oni ne, tak jim mohu pomoci mentálně i v jiných oblastech," uvedl Hedberg.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud