Miroslav Horák
24. června 2008 • 14:43

Rangers chtějí k Jágrovi Sundina!

TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co říkáte spojení Mats Sundin-Jaromír Jágr? Sedí vám vedle sebe v jedné lajně? Glenu Satherovi ano! Generální manažer Rangers má v plánu zlákat švédského veterána na Manhattan.



O čerstvých záměrech velitele newyorského týmu referuje deník The Post. List se odvolává na důvěryhodné zdroje z Evropy a severní Ameriky.

Podle autora článku Larryho Brookse dal Sundin jasně najevo, že jeho příští zastávkou se stane Madison Square Garden. Sather prý okamžitě vstoupil do jednání, jakmile dostal svolení od Toronta, které 37letého Švéda až do pondělí platí. Poté se Sundin stane neomezeným majitelem svých hráčských práv.

Přesměrování vyhlédnuté posily z Kanady do rušné americké metropole má být o to snazší, že Sundinův agent a Satherův protějšek pro jednání, J. P. Barry, je ze stejné společnosti CAA Sports jako Pat Brisson. Ten má pro změnu domluvit Jágrův nový kontrakt.

Podle The Post by Sundin s Jágrem mohli dostat roční gáži 5 milionů dolarů. Pak by v platovém stropu Rangers zbylo zhruba 15 milionů.

A to Sathera ještě láká podepsání Mariána Hossy, jenž si nárokuje kolem 7 milionů. Navíc GM Rangers potřebuje získat kvalitního beka, údajně se rozhoduje mezi Michalem Rozsívalem a Orpikem z Penguins. To jsou další 4 miliony. V řadě pak čekají Shanahan i Straka.

Na každého se zkrátka nedostane…

Takřka dvoumetrový obr Mats Sundin odehrál v Torontu posledních 13 sezon NHL, předtím hrával za Quebec Nordiques.

Ve slavné lize odehrál 1305 zápasů, nastřílel 555 gólů a přidal 766 nahrávek.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud