3. července 2008 • 21:35

Vašíček podepsal Jaroslavli

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josef Vašíček se dlouho rozmýšlel mezi nabídkami dvou ruských celků. Ve čtvrtek si vybral. Vítěz Stanley Cupu z roku 2006 nakonec odpověděl na volání Jaroslavle.



Druhým zájemcem byl Spartak Moskva, ale sedmadvacetiletý útočník dal přednost druhému celku loňského ročníku Superligy. Podepsal smlouvu na dva roky.

„Ještě se na poslední chvíli vložil do hry třetí klub. Taky z Ruska,“ přiblížil Vladimír Vůjtek mladší, hráčův zástupce. „Nakonec jsme se ale shodli, že nejlepší variantou pro Pepu bude právě Jaroslavl.“

Vašíček naposledy působil v týmu New York Islanders, kde pobíral plat 750 tisíc dolarů. Pro klub nebyl příliš velkou finanční zátěží. Přesto mu nebyla nabídnuta nová smlouva.

„Komunikace s NHL probíhala, ale nakonec jsme se rozhodli pro Evropu,“ řekl Vůjtek. V Rusku si podle všeho přijde mistr světa z Vídně 2005 na lepší peníze, než u Islanders. „Celkově je Jaroslavl nejzajímavější štací z těch, které se nabízely,“ potvrdil Vůjtek.

Vašíček v NHL strávil osm sezon (Carolina, Nashville, NY Islanders), odehrál 460 utkání, nastřílel 77 branek a nastřádal 183 bodů. V nejprestižnější soutěži světa si celkem vydělal 4 610 000 dolarů.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud