19. prosince 2008 • 07:01

Sundin se upsal Vancouveru

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spekulace kolem dalšího působení švédského hokejové útočníka Matse Sundina skončily dohodou sedmatřicetiletého respektovaného centra s Vancouverem.



Podmínky kontraktu bývalého kapitána Toronta, který opustil po skončení minulé sezony Maple Leafs po třinácti letech, nebyly zveřejněny.

O Sundina, který zvažoval i konec kariéry, mělo zájem několik klubů NHL, už v létě mu Vancouver nabízel lukrativní dvouletý kontrakt celkem na 20 milionů dolarů.

Sundin odmítl nabídku Philadelphie >>>

I po začátku sezony měli Canucks na lukrativní posilu místo v platovém stropu díky nevyužitým více než sedmi milionům dolarů. "Jsem opravdu potěšený, že jsem se stal hráčem Canucks.

Vybere si Sundin znovu Toronto? >>>

Když jsem se před několika týdny rozhodl pokračovat, nabídka Vancouveru mi vyhovovala nejvíce. Chci poděkovat (generálnímu manažerovi) Miku Gillisovi a celé organizaci Canucks za profesionalitu v celém procesu jednání," prohlásil Sundin.

"Jsme šťastní, že máme Matse ve Vancouveru. Hrál ve dvou kanadských městech, stále byl mezi týmovými a ligovými lídry v produktivitě, takže dokázal, že umí excelovat pod tlakem. Přináší do týmu obrovské množství zkušeností, vůdčích schopností a herního umění," podotkl Gillis.

Sundin v minulé sezoně nasbíral v 74 zápasech za Toronto 78 bodů za 32 branek a 46 asistencí. Do týmu Maple Leafs přišel v roce 1994 z Québeku a v Torontu odehrál 13 ze svých 17 sezon v NHL.

V klubové historii ovládá tabulku střelců se 420 góly i produktivity s 987 body. Celkem jednička draftu z roku 1989, kdy si jej vybral Québec, v NHL nasbírala v 1305 utkáních 1321 bodů a vstřelila 555 branek.

V 83 duelech play off Sundin přidal 74 bodů za 35 tref a 39 asistencí. Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz z roku 2006 z Turína zatím na triumf ve Stanleyově poháru marně čeká.

O Sundina se zajímal v létě i Montreal, který měl v červnu od Toronta exkluzivní právo s ním jednat ještě předtím, než se stal nechráněným volným hráčem.

Dalšími zájemci údajně byly vedle Montrealu a Toronta také týmy Chicaga, Philadelphie, Ottawy, New Yorku Rangers i dosavadní klub Toronto.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud