7. ledna 2009 • 16:17

Sundin čeká na premiéru ve Vancouveru

Autor: mov
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už se nemůže dočkat. Stejně tak fanoušci Vancouveru. Jeho dresy v klubovém obchodě jdou na dračku, byť ještě nenastoupil za Canucks ani v jednom zápase.



Hodně očekávaná premiéra Matse Sundina se blíží. Už tento týden by se měl vrátit do NHL.

Po minulé sezoně zvažoval kvůli zdravotním problémům konec kariéry. Nakonec se rozhodl, že to ještě zkusí. Z mnoha nabídek si vybral Vancouver, se kterým podepsal roční kontrakt.

Minulé úterý poprvé vyjel s novými spoluhráči na led. Od té doby má za sebou několik tréninků. „Je fajn být zase zpátky. Fyzicky se cítím velice dobře,“ citoval švédského veterána list Vancouver Sun. Ale ostrý start ještě nechce uspěchat.

„Než nastoupím do utkání, chci mít jistotu, že nebudu mít žádné problémy,“ dodal opatrným tónem. Až první zápasový test ukáže, jak na tom po několika operacích paty je.

„Když jste na ledě s celým týmem, je všechno mnohem rychlejší, ve větším tempu a intenzitě. Potřebuju vědět, jak na to tělo zareaguje,“ prohodil.

Hvězdná posila na sebe okamžitě po svém příjezdu do Vancouveru strhla velkou pozornost médií i fanoušků. Klubu se už pomalu začínají vracet peníze, které investoval do jeho příchodu. Inkasuje první částky za prodej jeho dresů. A všichni už jsou zvědaví, co ukáže na ledě.

Sundin kromě nesporných kvalit přináší do kanadského celku nepřeberné množství zkušeností, které se budou hodit především v play off . Během kariéry získal řadu úspěchů.

Ale ještě nikdy nedosáhl na Stanley Cup. Dopředu ho žene obrovská touha a motivace. Kdy se předvede poprvé v zápase? Už brzy. Svědčí o tom i to, že vedení Canucks poslalo na farmu dánského útočníka Jannika Hansena a uvolnilo tím místo na soupisce pro Sundina.

Konkrétní datum návratu si švédský obr nestanovil. Měl v plánu vyrazit s mužstvem už na dnešní utkání do Edmontonu. Ale jestli se objeví na ledě Rexall Place, to nechal s otazníkem.

Možná vyjde jeho premiéra až na pátek proti St. Louis. Před domácím publikem by se mohl těšit na bouřlivé přivítání...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud