26. března 2009 • 11:09

Malkin míří za Art Ross Trophy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský hokejový útočník Jevgenij Malkin z Pittsburghu neohroženě míří za ziskem Art Ross Trophy pro nejproduktivnějšího hráče základní části NHL. Vede stále o deset bodů před krajanem Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu.



Třetí je jeho klubový spoluhráč Sidney Crosby. Penguins i Capitals zbývá do konce dlouhodobé soutěže ještě sehrát po sedmi zápasech.

Malkin jako jediný z tria v čele odehrál plný počet 75 utkání a nasbíral v nich 106 bodů, čímž vyrovnal své osobní maximum z minulé sezony.

K druhé individuální ceně v NHL po zisku Calder Trophy pro nejlepšího nováčka z roku 2007 zatím Malkina směruje součet 33 branek a 73 asistencí.

Kanadské bodování NHL »


Obhájce Art Ross Trophy Ovečkin v 72 utkáních vstřelil 51 branek, takže mu zřejmě neunikne podruhé za sebou Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce, a přidal 45 přihrávek.

Crosby v 70 duelech skóroval osmadvacetkrát a u 68 gólů asistoval. Z českých hokejistů je nejproduktivnější na desátém místě Patrik Eliáš z New Jersey, jenž v 72 zápasech zaznamenal 77 bodů za 30 branek a 47 přihrávek.

Na druhé místo se dostal Martin Havlát z Chicaga s 65 body. Celkově je pětatřicátý, o čtyři místa před Davidem Krejčím z Bostonu, jenž má na kontě o bod méně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud