1. července 2009 • 12:40

Dany Heatley: Případ pro psychiatra

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ledě je to skvělý útočník s vynikajícím čichem na góly. V běžném životě funguje ale kanadský útočník Dany Heatley jako stroj na problémy. Teď z něj má hodně těžkou hlavu celé vedení Ottawy Senators.



Ke klubu z východu Kanady přišel Heatley v roce 2005 a už tehdy se vědělo, že s ním bude ještě hodně práce. Dva roky předtím totiž v Atlantě zavinil těžkou autonehodu, při které zemřel spoluhráč Dan Snyder. Heatley byl odsouzen k čtyřletému podmíněnému trestu, soud mu navíc uložil povinnost uspořádat 150 přednášek o nebezpečnosti rychlé jízdy.

Krátce poté, co se definitivně vyléčil z utržených zranění, požádal Thrashers o výměnu, která mu měla pomoci zapomenout na celý incident. Atlanta mu vyšla vstříc a Heatley se zakrátko stěhoval do Ottawy.

359151:gallery:true:true

V dresu Senators odehrál čtyři relativně úspěšné sezony. V 351 zápasech nastřílel celkem 192 branek a na dalších 205 asistoval. V roce 2007 se jeho tým dokonce propracoval až do finále play off, kde v pěti zápasech podlehl Anaheimu Ducks.

V posledních dvou letech přišel ale pád a letos se Ottawa dokonce do vyřazovací části soutěže ani nedostala. 10. června pak přišlo nepříjemné překvapení. Heatley předstoupil před média a prohlásil, že chce být vyměněn do jiného klubu.

Generální manažer Bryan Murray jen těžko hledal slova, kterými by popsal svůj vztek. Dobře věděl, že ve chvíli, kdy jsou Heatleyho dezerterské záměry veřejné, je jisté, že za něj od případných zájemců dostane podstatně méně, než kdyby se celý problém vyřešil potají uvnitř klubu.

VIDEO - To nejlepší z Heatleyho kariéry:



I přesto Ottawa začala urychleně pracovat na řešení a v noci na dnešek už mohlo být hotovo. S Edmontonem Oilers se Senators domluvili na výměně za trojici hráčů, mezi nimiž figuroval i český obránce Ladislav Šmíd. K úspěšnému dokončení zbývalo jediné - Heatleyho souhlas. Kanaďan si ale překvapivě postavil hlavu a Edmonton nepochopitelně odmítnul.

Situace je teď o to složitější, že 2. července naběhla Heatleyho vlastníkovi povinnost zaplatit hráči smluvní bonus ve výši čtyř milionů dolarů. Ottawa, otrávená hokejistovým jednáním, se už ale nechala slyšet, že tyto peníze v žádném případě nevyplatí a bude se raději soudit.

Podaří se vzpurného Kanaďana přemluvit a dokončit přesun do Edmontonu, nebo nás čeká dlouhý spor, ve kterém půjde o hodně peněz? Řešení bychom měli znát během několika příštích dnů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud