29. září 2009 • 10:18

Škoula neuspěl ani v Columbusu a je bez angažmá

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Martin Škoula po předchozím testování v týmu Floridy nezískal podle deníku The Columbus Dispatch smlouvu ani na zkoušce v Columbusu.



Devětadvacetiletý člen širší nominace na únorové olympijské hry ve Vancouveru je po skončení smlouvy v Minnesotě nechráněným volným hráčem a musí dál shánět angažmá. Blue Jackets naopak získali do obrany Švéda Antona Stralmana z Calgary výměnou za výběr ve třetím kole draftu v příštím roce.

Škoula byl na zkoušce v Columbusu od čtvrtka a odehrál dva přípravné zápasy. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2001 s Coloradem nastoupil v sobotu při výhře v Bostonu 4:2 i při nedělní porážce s Nashvillem 2:4.

Nebodoval a měl na kontě jeden záporný bod za účast na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech. Poslední tři roky strávil Škoula v Minnesotě a v uplynulé sezoně si připsal v 81 zápasech 16 bodů za čtyři branky a 12 asistencí.

Celkem odehrál v NHL za Colorado, Anaheim, Dallas a Minnesotu na kontě 724 zápasů, v kterých vstřelil 41 branek a připsal si 144 asistencí. V play off přidal v 79 duelech jeden gól a 13 přihrávek. Třiadvacetiletý Stralman mění působiště v krátké době už podruhé. Calgary jej získalo teprve na konci července z Toronta.
Účastník posledních tří mistrovství světa odehrál za dvě sezony v Torontu 88 zápasů a připsal si 22 bodů za čtyři branky a 18 asistencí. Působil i na farmě v AHL. V posledním roce nováčkovské smlouvy si vydělá 731 tisíc dolarů, takže bude pro Blue Jackets levnější než Škoula, který v uplynulé sezoně v Minnesotě bral 1,9 milionu dolarů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud