František Suchan
23. listopadu 2009 • 19:34

Pavelec už nemá jistotu. Kouč ho střídá s Hedbergem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sezonu začal jako jasná jednička. V říjnu se z branky skoro nehnul. Ale teď? I když Ondřej Pavelec dál nepřestává udivovat svými zákroky, ob zápas musí ze střídačky sledovat, jak se v brankovišti ohání kolega Johan Hedberg. Atlantský kouč John Anderson totiž začal razit nové pravidlo – gólmani se budou střídat.



Během listopadu se tak český mladík ocitl v akci šestkrát, zatímco zkušený parťák si připsal čtyři starty a jednou střídal na poslední třetinu. To potvrzuje koučův záměr.

„Vždycky jde o těžké rozhodování, koho nasadit, ale to je dobré znamení. Volím mezi dvěma dobrými hráči. A když se podíváte na náš program, oba si zachytají dost,“ vysvětloval Anderson listu Atlanta Journal.

Fanoušci, ti mají jasno. Pro ně je jasnou jedničkou Pavelec, který jim mimo nesporného umění učaroval i svou obětavostí. Naposledy zazářil v neděli, kdy zoufale hrajícím Thrashers šestatřiceti zásahy vychytal alespoň bod za porážku 3:4 v prodloužení od Tampy Bay. „Osmadevadesát procent zásluh za ten bod jde na jeho konto. Udržel hratelný rozdíl, i když to mohlo být klidně i o šest gólů,“ smeknul obránce Ron Hainsey.

Jenže statistiky hovoří i tak, že Hedberg v listopadu prohrál pouze jednou, zatímco Pavelec ze svých šesti pokusů vydoloval jenom dvě vítězství a další dva body za prohry v nastavení. Možná proto na něj Anderson trochu přitlačil a začíná dávat víc prostoru švédskému veteránovi.

„Využívám výhody, kterou máme oproti jiným týmům. Když totiž ostatní nenasadí svou jedničku, většinou prohrají. To se nám nestává,“ vyprávěl Anderson.

Brzy se mu navíc uzdraví Fin Kari Lehtonen, původní klubový gólman číslo jedna, který marodí od začátku sezony. A co potom? Ondřej Pavelec dopředu prohlásil, že na farmu už se rozhodně vracet nechce…

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud