9. ledna 2010 • 08:00

Hejda s Voráčkem zařídili výhru Columbusu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhý gól ve dvou dnech si připsal v pátečním utkání NHL český obránce Jan Hejda a znovu přispěl k výhře hokejistů Columbusu, tentokrát na ledě Calgary 3:2.



Hejda, který ve čtvrtek v Edmontonu jednou trefou pomohl Blue Jackets ukončit sérii třinácti porážek na hřištích soupeřů, se prosadil v 32. minutě, kdy třetím gólem v sezoně dostal svůj tým do vedení 2:1.

Zásluhu na úspěchu Columbusu měl i útočník Jakub Voráček, který zaznamenal dvě asistence. Hlavní hvězdou večera byl ale útočník Antoine Vermette, jenž připravil první dva góly a třetí sám vstřelil. Brankář Mathieu Garon pochytal dvacet z dvaadvaceti střel a připsal si jubilejní 100. vítězství v NHL.

"Začínáme zase připomínat tým, který loni tento klub poprvé v historii dostal do play off," prohlásil po utkání spokojený trenér Columbusu Ken Hitchcock. Blue Jackets však letos zatím mají do vyřazovacích bojů daleko, ze čtrnácté příčky tabulky Západní konference ztrácejí na poslední osmé postupové místo deset bodů. "Ale pokud budeme podávat takové výkony jako v posledních dvou zápasech, pořád máme šanci," věří Hitchcock.

Na šest utkání prodloužili svou vítěznou sérii hokejisté Buffala, kteří porazili Toronto 3:2 a připsali si desátou výhru v řadě ve vzájemných zápasech. Hráči Sabres rozhodli o svém úspěchu už v první polovině zápasu, když využili všechny tři přesilové hry, které měli.

Úřadoval v nich zejména teprve devatenáctiletý obránce Tyler Myers. Na první gól přihrál a další dva sám vstřelil. "Užívám si nejlepší chvíle v životě," prohlásil Myers, jenž je s 26 body druhým nejproduktivnějším nováčkem soutěže. "Moc jsem dneska toužil po hattricku, ale nevadí. Nejdůležitější je, že jsme znovu vyhráli," dodal Myers, který v 28. minutě zvýšil na 3:0.

Hostům se v třetí třetině dvěma góly podařilo utkání zdramatizovat, vyrovnat už ale nestihli. Velký podíl na vítězství Sabres měl brankář Ryan Miller, který zneškodnil 48 střel. "Nemám zápasy s Torontem moc v oblibě. Jsou to naši velcí rivalové, navíc ze stejné divize," uvedl Miller, který proti Torontu vychytal všech deset posledních vítězství. "Pořád mluví o tom, jak mě vyženou z branky a já nevím co ještě. Jsem rád, že je vždycky vyvedu z omylu," dodal Miller.

Vyhrocený zápas viděli fanoušci v Carolině, kde domácí hokejisté porazili Colorado 2:1. Víc než na šance a branky bylo utkání bohaté na pěstní potyčky a fauly - rozhodčí rozdali celkem 58 trestných minut.

"Takovéhle zápasy jsou hrozně únavné," poznamenal domácí útočník Ray Whitney, který vstřelil oba góly Hurricanes. Brankář Cam Ward si připsal 29 úspěšných zákroků a dělilo ho pouhých 15,5 sekundy od třináctého čistého konta v kariéře, které mu překazil až v čase 59:44 Brandon Yip.

V pátek bylo na programu celkem pět zápasů, duel New Jersey - Tampa Bay však zůstal nedohrán. V 31. minutě za stavu 0:3 vypadlo v hale Devils osvětlení a pořadatelům se ho už nepodařilo zprovoznit. Hodinu a 42 minut po výpadku bylo utkání přerušeno a bude dohráno v náhradním termínu, který vedení soutěže teprve stanoví.

Carolina - Colorado 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 6. a 21. Whitney - 60. Yip. Střely na branku: 20:30. Diváci: 14.071.

Calgary - Columbus 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Branky: 16. Giordano, 52. Bourque - 2. Torres (Voráček), 32. Hejda, 46. Vermette (Voráček). Střely na branku: 22:22. Diváci: 19.289.

Dallas - NY Islanders 4:3 (1:2, 3:1, 0:0)
Branky: 5. Petersen, 25. Eriksson, 29. Morrow, 38. B. Richards - 8. Bailey, 20. Okposo, 28. Nielsen. Střely na branku: 28:22. Diváci: 17.430.

Buffalo - Toronto 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky: 19. a 28. Myers, 18. Kennedy - 43. Stajan, 58. Mitchell. Střely na branku: 31:50. Diváci: 18.690.

New Jersey - Tampa Bay přerušeno v 31. minutě za stavu 0:3 kvůli výpadku osvětlení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud