5. října 2010 • 14:59

Lendl při zastávce v Praze okukoval NHL

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Ivan Lendl se cestou z Paříže na exhibici do Malajsie zastavil na čtyřiadvacet hodin v Praze, a když se doslechl, že se v české metropoli připravují na start zámořské NHL celky Bostonu a Phoenixu, nenechal si jako velký fanoušek hokeje ujít příležitost pozdravit se s přáteli a podívat se na trénink.



Oblíbeným klubem bývalého prvního tenisty světa je ale Carolina Hurricanes, bývalý Hartford. Dokonce se říkalo, že byl jeho spoluvlastníkem. "Jen jsem trošku vypomáhal, ale vzpomínám na to," řekl Lendl na tiskové konferenci novinářům. "Viděl jsem už hodně zápasů NHL, asi přes tři čtyři stovky," odhadl Lendl.

Ivan Lendl s Vladimírem Šafaříkem na tréninku NHL v PrazeFoto Jaroslav Legner (Sport)
V Praze se Lendl objevil přesně měsíc před exhibicí Advantage Tennis, při které se 5. listopadu utká v rodné Ostravě se Švédem Björnem Borgem. "Už se na to moc těším," zopakoval Lendl.

O víkendu se poprvé představil na turnaji veteránů a po prohře se Švédem Matsem Wilanderem nedohrál zápas s Američanem Johnem McEnroem. "Namohl jsem si lýtko. Doufám, že se to do pátku spraví," řekl směrem k exhibici nazvané Noc hvězd v malajském Kuala Lumpuru.

V Praze se ale tentokrát Lendl bavil především o hokeji. Prohlédl si poprvé O2 arenu a viděl část tréninku Bostonu. Předtím pozdravil realizační tým Phoenixu. "Kluci, co koučujou Phoenix, Dave Tippett, Sean Burke a Ulf Samuelsson hrávali za Hartford, tak jsme si popovídali," řekl Lendl. "Phoenixu fandím, ale nedívám se na ně. Oni jsou o tři hodiny, to už dávno spím, když začínají," uvedl.

Majitel 94 titulů ve dvouhře, včetně devíti grandslamových, hokej sleduje hodně. A nejen NHL. Například i ruskou KHL si naladí. "Včera jsem chytil první třetinu Dynama proti Jaroslavli a byl jsem velice překvapený Jaroslavlí," řekl Lendl, kterému v tuzemsku dělají radost Vítkovice. "Rád se půjdu podívat na jeden zápas před Ostravou."

Lásku a zájem o hokej získal v mládí díky rodičům, kteří ho brávali na ligu. "Můj nejoblíbenější hráč byl Stránský, pravý křídlo. Střílel góly z nájezdů. Potom střílel brankáři k pravé tyči," vzpomínal Lendl. Sám prý bruslit moc neumí. "Nikdy mi to nešlo, i když trénuju na kolečkových bruslích, což je můj největší trénink na fyzičku."



Lendl si letos nenechal ujít ani mistrovství světa v Německu, které český tým nečekaně vyhrál. "Sledoval jsem to jen na internetu, nebylo to v televizi," řekl Lendl. Má hodně švédských kamarádů, a tak využil příležitosti, aby je po dramatické výhře v semifinále popíchl. "Ptal jsem se jich, jestli mají ve Švédsku nové pravidlo, že hrají jen 59 minut a 52 vteřin? To se jim nelíbilo," smál se Lendl.

Nezapomněl ocenit ani Dominika Haška. Čtyřiačtyřicetiletý brankář se letos snaží prosadit v ruské KHL. "Smekám, on je teď snad zraněnej, ale vím, jak je to těžký v padesáti znovu začít hrát tenis. Pro Dominika to nemůže být o moc lehčí, i když je mladší a měl kratší přestávku. Je tam víc kontaktů než na tenisovém kurtě," řekl.

Rozhovor s Ivanem Lendlem si přečtěte ve středečním vydání deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud