Květoslav Šimek
23. května 2013 • 11:08

Brankář Patrik Bartošák je v nominaci na nejlepšího brankáře CHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako první Čech v historii letos získal cenu pro nejlepšího brankáře zámořské WHL. Dvacetiletý brankář Patrik Bartošák (Red Deer Rebels) teď může zaútočit na ještě zvučnější trofej. Je v tříčlenné nominaci na nejlepšího brankáře CHL (Canadian Hockey League).



CHL zaštiťuje všechny tři juniorské soutěže v Kanadě. Je složená z Ontario Hockey League (OHL), Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) a Western Hockey League (WHL). V těchto třech ligách hraje dohromady 60 týmů z devíti kanadských provincií a z pěti států USA.

V letošní sezoně měl Patrik Bartošák ze všech brankářů CHL nejvyšší procento úspěšnosti zákroků. V základní části odehrál za Red Deer Rebels 55 duelů, ve kterých měl průměr inkasované branky na zápas 2,26 a úspěšnost zákroků 93,5%. Pětkrát udržel čisté konto. I díky tomu získal trofej pro nejlepšího gólmana WHL.


„Nakonec je z toho i nominace na brankáře roku celé CHL, ale tam už to moc nevidím, to už by bylo na jednu sezonu až moc,“ usmíval se brankářův otec Dušan. Nominací byl, stejně jako syn Patrik, pochopitelně potěšený.

Vítězové všech deseti hlavních kategorií CHL se budou vyhlašovat v sobotu v Saskatoonu, kde právě vrcholí bitva o Memorial Cup. V kategorii o nejlepšího brankáře CHL jsou kromě českého gólmana nominovaní Etienne Marcoux z Blainville-Boisbriand Armada (QMJHL) a Jordan Binnington z Owen Sound Attack (OHL).

Vstoupit do diskuse
0