9. ledna 2018 • 17:37

Gross po 10 letech odejde z Wolfsburgu. Od léta povede Mannheim

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý český hokejista Pavel Gross na konci sezony německé ligy opustí po deseti letech trenérské angažmá ve Wolfsburgu a v budoucnu povede Mannheim. V novém působišti, v němž jako hráč strávil šest sezon a získal tituly v letech 1997, 1998 a 1999, obdrží tříletou smlouvu.



Devětačtyřicetiletý kouč s českým a německým pasem působí ve Wolfsburgu od roku 2008, původně jako asistent a od roku 2010 jako hlavní trenér. Třikrát dovedl mužstvo ke stříbrné medaili, naposledy v minulé sezoně.

"Po deseti úspěšných letech spatřuji možnost svého dalšího rozvoje a přijetí nové výzvy. Není to žádné rozhodnutí proti Wolfsburgu," uvedl Gross na klubovém webu.

Bývalý hráč pražské Sparty v Německu působil trenérsky i v Berlíně, Freiburgu a Frankfurtu. V současném angažmá nikdy nechyběl v play off, v letech 2011, 2016 a 2017 hrál jeho klub finále, ale proti Eisbären Berlín a v předchozích dvou letech proti Mnichovu v zápasech o titul neuspěl. Do vyřazovacích bojů míří Wolfsburg jistě i letos, po 40 kolech základní části je čtvrtý. Mannheim je třetí od konce.

Vstoupit do diskuse
0