9. ledna 2018 • 17:20

Hokejisty Litvínova už netrénuje Rulík, šéfem střídačky je Šlégr

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisty extraligového Litvínova již nepovede jako hlavní trenér Radim Rulík. Vedení aktuálně předposledního týmu soutěže jej odvolalo z funkce a šéfem nového realizačního týmu jmenovalo olympijského vítěze z Nagana Jiřího Šlégra, který je zároveň předsedou představenstva klubu.


Společně se Šlégrem Vervu nově povedou dosavadní Rulíkův asistent Darek Stránský, k němuž se přidají ještě Ondřej Weissmann a Radim Skuhrovec. Nový trenérský štáb mužstvo poprvé povede v pátečním zápase 39. kola proti mistrovské Kometě Brno.

"Důvodem změny jsou opakované neuspokojivé výkony, výsledky týmu a jeho postavení v tabulce. Věříme, že tato změna přinese týmu potřebný nový impulz a nastartuje ho do dalších zápasů," uvedl generální manažer Robert Kysela v prohlášení.

Ještě v minulém týdnu Kysela uvedl, že změna trenéra situaci týmu nevyřeší, po čtvrté porážce v řadě k ní ale došlo. Litvínov prohrál deset z posledních 13 zápasů a na desátý Chomutov, který drží poslední postupovou pozici do předkola play off, ztrácí sedm bodů.

Dvaapadesátiletý Rulík působil v Litvínově od října 2013 a v sezoně 2014/15 dovedl Severočechy k historicky prvnímu mistrovskému titulu.

Litvínov je třetím klubem v extralize, který v tomto ročníku odvolal trenéra. Na konci října skončil ve Spartě Jiří Kalous, jehož nahradil František Výborný, v polovině listopadu převzal Mladou Boleslav Vladimír Kýhos místo Patrika Augusty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud