Patrik Czepiec
13. ledna 2023 • 17:35

Šok! Machovský končí ve Finsku, klub žádá náhradu škody. Půjde do Komety?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý brankář Sparty nebo Plzně Matěj Machovský má průšvih. Z vlastní iniciativy ukončil angažmá ve finském týmu KalPa, klub nyní žádá zaplacení pokuty za porušení platné hráčské smlouvy. Devětadvacetiletý gólman s jedním reprezentačním startem působil v nejvyšší finské soutěži od srpna minulého roku. „KalPa nepovolí přestup hráče do jiného klubu, dokud nezaplatí požadovanou náhradu za porušení smlouvy,“ stojí v oficiálním prohlášení. 



Předchozí sezonu dokončil Machovský v dresu pražské Sparty, během května se ovšem potvrdil jeho následující přesun mezi finskou elitu. V Kuopiu podepsal roční smlouvu, která obsahovala dokonce opci pro ročník 2023/24.

Jenže opavský rodák nyní kontrakt porušil, když KalPu z vlastní vůle opustil. Ať už se rozhodne pro návrat do Česka, nebo poputuje na jinou hokejovou adresu, musí nejprve zaplatit pokutu, kterou mu finský zaměstnavatel vyměří. Podle serveru sport.cz o něj projevila zájem Kometa Brno.

Ještě před startem základní části se přitom na angažmá v Liize těšil. „Je zvyklý hodně hrát, bude připravený nést zodpovědnost. Řadu let působí v jednom z evropským velkoklubů, je zkušený brankář,“ hodnotil Machovského příchod sportovní ředitel KalPy Anssi Laine.

„Liiga je opravdu rychlá soutěž a Finsko jednou z předních hokejových zemí světa. Těším se, až ukážu Kuopiu své dovednosti,“ vyhlížel novou štaci sám Machovský ve vyjádření pro stránky klubu.

Nakonec jeho severská mise končí po pouhých 13 zápasech, v nichž se držel na úspěšnosti zákroků v hodnotě 87,8 %. Pozici jedničky KalPy získal na úkor českého gólmana teprve dvacetiletý talent Juha Jatkola. Momentálně schází Kuopiu dva body k přímému postupu do čtvrtfinále. 

Vstoupit do diskuse
1