Ondřej Kuchař
30. dubna 2022 • 17:00

Průvan ve Spartě, osm hráčů na odchodu. Přichází hvězda do branky

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned osm hráčů končí po stříbrné sezoně ve Spartě. Do Švýcarska se podle plánu stěhuje ofenzivní démon uplynulé sezony Filip Chlapík. Do Finska pak odchází bek Tomáš Pavelka a taky brankář Matěj Machovský. Oficiálně klub naopak potvrzuje příchod gólmana Jakuba Kováře. „Jsme moc rádi, že se nám ho povedlo získat,“ září sportovní ředitel Petr Ton. Stvrzeno je také nové trenérské duo Pavel Patera – Patrik Martinec.



Novoty, o kterých už deník Sport v průběhu sezony informoval, teď nabraly punc jistoty. Sparta potvrdila konec kompletního trenérského tria. Desky si balí Josef Jandač, Miloslav Hořava i Tomáš Hamara. Zatím zůstává otázkou, kam povedou jejich další kroky. Podle informací Sportu měl během posledních měsíců Jandač několik nabídek z extraligy, ale žádnou nepřijal. Ve hře je odpočinek a pauza.

Jejich nástupci jsou Pavel Patera na pozici hlavního kouče a Patrik Martinec na místě asistenta. Patera se na střídačku vrátí poprvé od lednového konce v Mladé Boleslavi, s níž se nečekaně rozešel. Martinec v právě skončeném ročníku působil v Českých Budějovicích. Předtím čtyři roky vedl korejskou Anyang Hallu. Mezi lety 2011 a 2016 pracoval ve Spartě. Dva roky jako asistent trenéra, další tři jako sportovní manažer.

Fanoušci rudých barev se můžou těšit rovněž na novou brankářskou jedničku. Tou se stává Jakub Kovář, který přichází z Curychu. V neděli čeká zkušeného gólmana rozhodující sedmý duel finále proti Zugu, jehož dres nosí bratr Jan. Curych už v sérii vedl 3:0 na utkání, soupeř ale dokázal následující tři zápasy vyhrát a vydupal si rozhodující nervák.

„Kuba je vynikající gólman s obrovskými zkušenostmi ze zahraničí. Domluvili jsme se již během sezony, už dříve projevil velký zájem hrát za náš klub. Jsme moc rádi, že se nám podařilo získat na extraligu opravdu nadstandardního gólmana,“ říká k jeho příchodu sportovní ředitel Petr Ton.

Druhým potvrzeným příchodem je Gustaf Thorell z Plzně, který vytvoří tandem s bratrem Erikem, který si jeho angažmá v Praze přál. „Získali jsme zkušeného centra s tahem do branky, který by měl dělat soupeřům problémy v předbrankovém prostoru. Zapadá nám do mozaiky týmu, který chceme postavit na stávajících základech. Sám jsem poznal, jaké je to být v cizině sám. Pomůže to jak Erikovi, tak Gustafovi,“ věří Ton.

O dalších posilách se zatím jedná. Podle zpráv Sportu by Sparta ráda ulovila některé borce, kteří z logických důvodů ukončili svá angažmá v KHL.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud