1. srpna 2008 • 18:35

Philipp přestoupil do Luley

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Radek Philipp bude hrát v nadcházející sezoně za švédskou Luleu.



Jednatřicetiletý zadák s reprezentačními zkušenostmi si hledal nové angažmá, protože měl původně působit v ruském Jekatěrinburgu, který ale byl kvůli finančním problémům vyřazen z nově vzniklé Kontinentální ligy. V uplynulé sezoně slavil Philipp v ruské nejvyšší soutěži titul s Ufou.

Bývalý hráč Vítkovic či Havířova si vyzkouší již třetí zahraniční soutěž. V sezoně 2003/04 působil ve Finsku v dresech Blues Espoo a Pelicans Lahti. Po nepříjemném krachu ruského angažmá už má Philipp jasno a po dvou letech v Ufě si zahraje Elitserien.

"Stalo se, co se stalo. Rusům vyčítám hlavně to, že nám informaci o problémech řekli tak pozdě. Když se 15. července dozvíte, že klub nebude hrát Kontinentální ligu, je to špatné. Většina týmů má plno, nové působiště se hledalo mnohem hůř," řekl dnes Philipp serveru hokej.cz.

Jednou z variant byl v nedávné době i návrat do Vítkovic. "Kdyby mi pan (trenér a generální manažer Vítkovic Alois) Hadamczik nabízel podmínky, o kterých hovořil do novin, určitě bych nešel do Švédska, ale podepsal bych Vítkovice. Ať si to každý přebere, jak chce," doplnil Philipp, který se dohodl s Luleou na roční smlouvě. V novém působišti se setká s krajanem Martinem Chabadou.