27. září 2008 • 02:30

Lubinův útěk před výčitkami

Autor: Tomáš Zetek
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho se nevědělo, co s ním bude dál. Na veřejnosti se vůbec neukazoval, v médiích nevystupoval. A najednou se Ladislav Lubina objevil na střídačce Nových Zámků.



„Zajímali jsme se o něj už před dvěma měsíci, ale kvůli autonehodě jsme se s ním dohodli až v neděli,“ řekl František Sucharda, předseda klubu, pro slovenský server cas.sk.

Jednačtyřicetiletý Lubina byl na konci července obviněn z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti. U obce Trotina na Královéhradecku zavinil autonehodu, při které zemřel otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

„Před výčitkami utekl na Slovensko,“ zní palcové titulky na předních stranách slovenských deníků. „Jeho záležitosti mimo hokej neřešíme. To se může stát každému,“ reaguje Sucharda.

Lubina tým převzal po odvolaném Peteru Satinovi a vedl jej už v úterním domácím utkání proti Senici. Jeho noví svěřenci prohráli s lídrem soutěže 3:4 a krčí se bez zisku jediného bodu na chvostu tabulky.

A proč si vybral Lubina právě Nové Zámky?

„Přivedli mě sem dobré vztahy s lidmi z vedení klubu. Chci pomoct mužstvu k záchraně,“ řekl slovenským médiím bývalý asistent kouče Pardubic. Odtud byl po tragické události odvolán.

Každého určitě zajímá, jak se Lubina vypořádal s faktem, že jeho vinou zemřel člověk. „K tomu se vyjadřovat nebudu!“ odmítl návrat k nešťastné události. Chce se soustředit na hokej. „Nechtěl jsem chodit nikam daleko a nejsem tu kvůli penězům,“ nechal se slyšet Lubina.

Slovenská média rozvinula spekulace o tom, že bývalý vynikající útočník by se měl vrátit na led. Jen tak by prý stoprocentně pomohl svému novému zaměstnavateli. „Na to jsem už starý. Pro mě je tahle myšlenka utopií,“ vyvrátil dohady Lubina.

Jedno je však jasné. Vyhlášený bouřlivák se pokouší po tragédii, kterou zavinil, vrátit do normálního života. Nové Zámky jsou proto ideální destinací.