13. srpna 2016 • 19:49

Česká osmnáctka slaví! Ovládla Hlinkův memoriál, ve finále zdolala USA 4:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová osmnáctka poprvé v historii ovládla Memoriál Ivana Hlinky. V Břeclavi zdolala ve finále Spojené státy americké 4:3, o čemž rozhodl v 53. minutě útočník Ondřej Machala. Dvěma góly se v dresu týmu kouče Václava Varadi blýskl také kanonýr Filip Zadina.



Český výběr, který se objevil ve finále turnaje po dvou letech díky páteční semifinálové výhře nad Švédskem 3:2 v prodloužení, v boji o triumf vedl. V polovině úvodního dějství otevřel skóre po Hladoníkově přihrávce bekhendem osamocený Zadina. Američané vyrovnali v 18. minutě, kdy využil přesilovku při Novákově vyloučení Chmelevski.

Po 68 vteřinách druhé třetiny otočil výsledek z dorážky Messner, ale ve 31. minutě bylo opět vyrovnáno, když přečíslení čtyř proti jednomu proměnil Chytil.

Hned za 21 vteřin sice vrátil Američanům náskok Miller, ale ve 36. minutě vyrovnal svým druhým gólem v utkání a celkově pátým na turnaji Zadina. Zápas rozuzlil povedenou střelou z mezikruží Machala.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud