23. dubna 2009 • 11:41

Madsen bude hrát už od začátku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Dánska mohou už na úvod mistrovství světa ve Švýcarsku počítat s další posilou ze zámoří, útočníkem Mortenem Madsenem.



Dvaadvacetiletý účastník minulých tří světových šampionátů sice působí na farmě Minnesoty v Houstonu, který hraje v současné době play off nižší AHL, ale klub ho uvolnil pro reprezentační potřeby. Dánové budou v sobotu od 20:15 v Klotenu prvním soupeřem českých hokejistů v základní skupině D.

"Je to skvělá zpráva. Jsem si jistý, že je Morten hladový, aby ukázal, že bude důležitou součástí našeho týmu," řekl dánskému tisku trenér Per Bäckman.

Houston vede po středeční výhře v prvním kole bojů o Calderův pohár nad Peorií 3:2 na zápasy, Madsen ale nastoupil v play off jen v úvodním utkání a připsal si asistenci. V 56 zápasech základní části AHL nasbíral 22 bodů za šest branek a 16 asistencí.

Madsen je čtvrtou posilou ze zámoří po útočnících Mikkelu Boedkerovi z Phoenixu, Peteru Reginovi z Ottawy, který ale převážné působil na farmě v Binghamtonu v nižší AHL, a gólmanovi Sebastianu Dahmovi. Ten má smlouvu rovněž v AHL s celkem Syracuse Crunch a působil i v ECHL v Johnstownu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud