25. dubna 2009 • 15:07

Jak na MS 2009 za Jágrem

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete vidět Jaromíra Jágra a další hvězdy na mistrovství světa? Letos máte ideální šanci. Jestli chcete fandit českému týmu přímo v dějišti šampionátu, není nic jednoduššího než nasednout do auta a vyrazit do Švýcarska.



Cesta z Prahy do Klotenu, kde hraje Růžičkův výběr základní skupinu, trvá po dálnici zhruba sedm hodin a měří 800 kilometrů. Můžete klidně zvolit jiný dopravní prostředek, letadlo či vlak.

JAK CESTOVAT DO ŠVÝCARSKA
Pro dopravu autem je nejideálnější trasa Rozvadov-Norimberk-Stuttgart, odkud vás navedou cedule přímo do Klotenu, předměstí Curychu. Do Bernu je cesta o něco složitější, z Norimberka se držte na dálnici A6 a na sjezdu č. 31 Kreuz Waldorf odbočte směrem na Karlsruhe a Basilej.

Zatímco v Německu jsou všechny silniční komunikace zdarma, ve Švýcarsku si hned na hranicích musíte koupit dálniční známku, která stojí 40 švýcarských franků (asi 700 korun) a má roční platnost.

Cesta z ČR do ŠvýcarskaFoto spo


Další možnost dopravy je vlakem. Do Curychu jezdí denně dva přímé noční vlaky (jeden přes Ústí nad Labem a Děčín, druhý přes Tábor a České Budějovice). Za jednu cestu zaplatíte kolem tisíce korun.

Nejrychlejší přesun do země helvétského kříže je letadlem. Za hodinovou cestu z Prahy se zpáteční letenkou do Curychu od 4 tisíc korun. Do Bernu se létá jen s přestupem od 10 tisíc korun.

JAK SE DOSTAT DO HALY
Z Curychu dojedete do haly Kolping Arena, kde bude hrát český tým zápasy základní a v případě postupu osmifi nálové skupiny, vlakem S7 do zastávky Kloten. Z curyšského letiště jede k hale autobus č. 733.

Bern - Cesta z nádraží na stadionFoto spo


V Bernu se dostanete k PostFinance Areně z centra tramvají č.9 na konečnou Guisenplatz. Nebo můžete využít vlakové spojení (S1-9, S44).

Kloten - Cesta z nádraží na stadionFoto spo


Lístek na městskou hromadnou dopravu stojí v Curychu 19 švýcarských franků (na 24 hodin) a 38 švýcarských franků (na 72 hodin), v Bernu 12 švýcarských franků (na 24 hodin).

KAM ZAJÍT MIMO HOKEJ
Pokud vyrazíte do Curychu, neměli byste si nechat ujít vyhlášenou ulici plnou luxusu Bahnhofstrasse, jež vede od Curyšského jezera až k nádraží. Lákadlem jsou také historické čtvrti Niederdorf a Oberdorf, kde si můžete odpočinout a pochutnat na bílých klobáskách v tzv. wurstbarech.

Bern nabízí centrum založené už roku 1911, jež je zapsané v seznamu UNESCO. Najdete tam přes šest kilometrů nákupních arkád, orloj Zytglogge či na ulici Krammstrasse 49 byt slavného vědce Alberta Einsteina.

A kde hledat bydlení? Doporučujeme předem využít on-line rezervací hotelových pokojů pro Curych na www.zuerich.com, pro Bern na www.berninfo.com.

Srovnání arén v Klotenu a BernuFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud